Graham Potter lehet a Chelsea új vezetőedzője

Graham Potter

Fotó: Brighton & Hove Albion FC Facebook

Sajtóinformációk szerint a Chelsea vezetői szóban megállapodtak Graham Potterrel, így a brit szakember lehet a szerdán menesztett Thomas Tuchel utódja a labdarúgócsapat vezetőedzői posztján.

A Sky Sports csütörtökön arról számolt be, hogy a 47 éves Potter, aki jelenleg még az ugyancsak angol élvonalbeli Brighton trénere, szerdán Londonba utazott tárgyalni, miután jelenlegi munkaadójától megkapta a zöld jelzést.

A szakember 2019 óta a Sirályok vezetőedzője, az együttes jelenleg két hellyel és három ponttal megelőzve a Chelsea-t a negyedik a Premier League-ben. A Stoke City és a West Bromwich Albion egykori játékosa korábban hét évig a svéd Östersunds FK gárdáját irányította, majd 2018-2019-ben a Swansea City trénere volt.

A szóbeli megállapodás után a Chelsea-nek még a Brightonnal is egyezségre kell jutnia, a Mirror szerint a tengerparti klub 23 millió eurónak megfelelő összeget kér a szakember elengedéséért cserébe.

A fővárosi egyesület szerdán némi meglepetésre menesztette a 2024-ig szerződéssel rendelkező Tuchelt, akinek Lőw Zsolt volt a másodedzője.Egybehangzó sajtóinformációk szerint a válást az idézhette elő, hogy a német szakembernek feszült volt a viszonya az új klubvezetéssel és néhány játékosával.

MTI