Gulácsi és Orbán hibátlan teljesítménnyel tért vissza

RB Leipzig gulácsi péter

Fotó: RB Leipzig Facebook

Hosszú idő után újra Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal kezdett az RB Leipzig, amely hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Schäfer Andrással felálló Union Berlint a labdarúgó Bundesliga 20. fordulójában.

A vasárnap kora esti mérkőzésen a lipcseiek remekül kezdtek, már a 11. percben vezetést szereztek Lois Openda révén, majd a második játékrész elején Benjamin Sesko megduplázta a csapat előnyét, ezzel gyakorlatilag eldőlt az összecsapást.

A lipcsei kapuban Gulácsi először kapott lehetőséget a bajnokságban a 2022. október 5-én elszenvedett súlyos térdsérülése óta, azaz hibátlan teljesítménnyel tért vissza a Bundesligába, míg Willi Orbán szeptemberben sérült meg, azóta most kezdett először, majd a 70. percben lecserélték.

A másik oldalon Schäfer 58 percet töltött a pályán.

willi orbán leipzig
Fotó: RB Leipzig Facebook

A tapasztalat vissza is hozta a stabilitást az RB Leipzig játékába, az együttes október óta először nyert úgy, hogy nem kapott gólt – írja a dpa német hírügynökség.

  „Úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt elképzeltük és kívántuk, bár az elmúlt hetek alapján ez nem volt magától értetődő – értékelt a 47 éves Marco Rose, aki a hullámvölgybe került csapat játékán új impulzusokkal változtatott. – Nyugalmat árasztottunk magunkból, de nem voltunk túlzottan magabiztosak. Ez jót tesz a közönségnek, a közönség pedig jót tesz nekünk.”

Hozzátette: a tapasztalt futballisták tartást adtak a fiatalabbaknak a támadások során.

„Fontos, hogy a két fiatal srác elöl jó formában van és eredményes” – dicsérte a szakember a két gólszerzőt, Lois Opendát és Benjamin Seskót.

„Az évkezdet nem volt könnyű számunkra, de mindig tudtuk, mire vagyunk képesek, és azt is, hogy mit kell tennünk az ilyen kellemetlen riválisok ellen, mint az Union Berlin – nyilatkozott Willi Orbán, aki elsősorban magyar csapattársa, Gulácsi visszatérésének és jó teljesítményének örült.

Orbán hangsúlyozta: a társai sokat segítettek neki a mérkőzés során, így könnyű dolga volt.

„Az egész csapat nagyon érett teljesítményt nyújtott, keveset hibáztunk, uraltuk a játékot és megérdemelten szereztük meg a három pontot” – tette hozzá.

Gulácsi Péter az SNTV-nek arról beszélt, hogy végig koncentráltak maradtak a számukra nagyon fontos mérkőzésen. A kapus szerint is éretten futballozott a Leipzig, kézben tartotta a találkozót és akár nagyobb arányú sikert is arathatott volna.

„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen hosszú idő után visszatérhettem a Bundesligába. A Bajnokok Ligájában és a Német Kupában védtem korábban, de a Bundesliga különleges jelentőséggel bír a számomra. Örülök, hogy visszatértem, örülök a győzelemnek. A csapat jól játszott és megkönnyítette a dolgomat” – mondta a 33 éves hálóőr.

Az RB Leipzig jelenleg az ötödik helyen áll a tabellán.

MTI