Gulácsi nyáron távozhat Lipcséből

RB Leipzig gulácsi péter

Fotó: RB Leipzig Facebook

Az RB Leipzig labdarúgócsapatának sportigazgatója, Rouven Schröder a Bild egyik podcastjában sarkos megállapítást tett: Gulácsi Péter, Janis Blaswich és Maarten Vandevoordt kapusok közül az egyiknek a nyáron távoznia kell a klubtól.

– Izgalmas döntés lesz. Ez a hármas a nyáron túl nem fog működni – szögezte le Rouven Schröder sportigazgató Gulácsi Péter, Janis Blaswich és Maarten Vandevoordt kapusok „versenyfutásáról”, hogy melyikük maradhat az RB Leipzig csapatánál. Schröder hozzátette: a döntésnél, illetve a fizetéseknél gazdasági szempontokat is figyelembe vesznek. Elképzelhető, hogy akitől elköszönnek, attól nem végleg búcsúznak, hanem kölcsönadják.

A 33 esztendős Gulácsi Péter súlyos sérüléséből felépülve visszavette az első számú kapusposztot Blaswichtól, aki jól helyettesítette a magyar hálóőrt, meghívták a német válogatottba is, teljesítménye azonban később visszaesett. A 22 éves belga Vandevoordt jelenleg a Genk csapatában véd, de már aláírt a lipcseiekhez, és a szakértők szerint a klub benne látja a jövőt.

Gulácsi nagyon készül az Eb-re

A Lipcséhez 2025-ig aláíró Gulácsival kapcsolatban a podcastban megjegyezték: a magyar válogatott kapus a sérülését követően úgy döntött, hogy marad, megpróbálja kiharcolni a helyét, hogy számításba vehessék a nyári Európa-bajnokságon, így jelenleg a 32 éves Blaswich távozására van a legnagyobb esély.

MTI