Harmadjára is távozhat Dárdai Pál a Hertha BSC kispadjáról?

dárdai pál hertha bsc

Fotó: goal.com/hu Facebook

Nem alakult valami fényesen harmadik szerepvállalása a patinás berlini klub kispadján, és miután az előző idényben kiestek a Bundesligából, nyolc fordulóval a 2. Bundesliga idei kiírásának vége előtt gyakorlatilag borítékolható, hogy nem kerülnek vissza az élvonalba. Így a bűnbaknak kikiáltott magyar szakember munkaviszonya is veszélybe került.

A feljutást érő 3. hely már elérhetetlen, nyolc pontos távolságba került a tabella 9. helyén álló kék-fehéreknek, noha matematikai esélyük továbbra is van még a felkerülésre, de ahhoz isteni csodák sorozatának kellene bekövetkeznie.

A német Sport Bild értesülései szerint a csapat egyik befektetője, az amerikai Investor 777 már az idény előtt és novemberben is megpróbálta rábírni a klub vezetését, hogy menesszék a negyvennyolc éves Dárdait a Hertha kispadjáról.

Az egyébként is rossz szériát futó csapat vezetőedzőjének sorsát az pecsételhette meg, hogy az előző fordulóban a Paderborn elleni összecsapást követő sajtótájékoztatón Dárdai Pál összerúgta a port egy őt több ízben is lejárató cikkekel ekéző a Kicker újságíróval, Steffen Rohrral.

A klub vezetősége válságértekezletet tartott Dárdai „viselkedése” miatt, aki úgy érzi, magára hagyták, és mindig neki kell szembenéznie a kritikákkal.

A hírek szerint a Hertha a harmadosztályban az utolsó helyen szerénykedő Freiburg második számú csapatának edzőjét, Thomas Stammot nézte ki a magyar edző helyére.

Dárdai Pál eddig összesen 240 tétmérkőzésen irányította a Herthát. Véleményünk szerint a felszabadult idejében Marco Rossi csapatában lenne a legjobb helyen, hogy az olasz mester esetleges (remélhetőleg még nagyon távoli) távozása esetén felkészülten vehesse át a magyar nemzeti tizenegy irányítását 2014. októberétől 2015. július 20-ig egyszer már vezetett, akkor 7 mérkőzésből négyet nyert, egyet veszített és két mérkőzést döntetlenre hozott a magyar válogatott.

Forrás: Index, Piros7.es