Harry Kane gólrekorder lett a Premier League-ben

Harry Kane

Tottenham Hotspur Facebook

A Tottenham Hotspur egy góllal jobbnak bizonyult vendégénél, a Wolverhampton Wanderersnél szombaton az angol labdarúgó Premier League harmadik fordulójának nyitómérkőzésén.

A londoni alakulat Harry Kane 64. percben szerzett találatával tartotta otthon mind a három pontot. Egy döntetlen mellett ez volt a Tottenham második sikere az új idényben, minek köszönhetően a tabella élére ugrott hét pontjával.

Kane egy szöglet után fejelt az ellenfél kapujába, és ez volt pályafutása 185. gólja a Premier League-ben, amivel rekorder lett. Még soha senki nem szerzett egy klub színeiben 185 gólt a PL-ben, eddig Kane és Sergio Agüero (Manchester City) állt 184 találattal.

Gyorsan hátrányba került, de fordítani tudott a Crystal Palace az Aston Villa ellen. A birminghami vendégcsapat az ötödik percben jutott előnyhöz, utána azonban a londoni gárda háromszor is betalált. A fő érdem a két gólt szerző csatáré, Wilfried Zaháé, aki ugyanakkor kevéssel a második gólja előtt tizenegyest hibázott.

Az újoncok közül a Fulham házigazdaként 2-0-ra vezetett húsz perc játék után a Brentford ellen, aztán 2-2 lett, Aleksandar Mitrovic 90. percben szerzett fejesgólja azonban győzelmet hozott a hazaiaknak. Az élvonalba szintén most visszakerült Nottingham Forest az Everton vendégeként szerzett egy pontot.
A Southampton a Leicester City otthonából tért haza győzelemmel.

Premier League, 3. forduló:

Tottenham Hotspur-Wolverhampton Wanderers 1-0 (0-0)
Crystal Palace-Aston Villa 3-1 (1-1)
Everton-Nottingham Forest 1-1 (0-0)
Fulham-Brentford 3-2 (2-1)
Leicester City-Southampton 1-2 (0-0)

MTI