Harry Kane már tizedik a büntetőből legeredményesebbek listáján a BL-ben

Harry Kane bayern münchen

Fotó: FC Bayern München Facebook

Harry Kane a tizedik helyre lépett előre a labdarúgó Bajnokok Ligájában a legeredményesebb büntetőrúgók örökrangsorában.

A Bayern München angol csatára a BL-elődöntő keddi nyitányán volt eredményes a Real Madriddal játszott 2-2-es döntetlen alkalmával. Kane-nek a mostani volt a nyolcadik próbálkozása tizenegyesből, és hetedszer volt sikeres. Német csapattársa, Thomas Müller, aki 150. BL-meccsét játszotta a bajor együttesben, nem gyarapította góljai számát, és maradt nyolcadik a vonatkozó lajstromban 11 büntetőből szerzett nyolc találatával.

Az örökrangsor élén az egyetemes labdarúgás már nem Európában játszó két korszakos alakja, a szaúdi bajnokságban szereplő Cristiano Ronaldo és az amerikai MLS-ben játszó Lionel Messi áll: a portugál 22 kísérletéből 19-szer volt eredményes, míg az argentin 23 büntetőjéből ötöt rontott el. A lista harmadik helyét az FC Barcelonát erősítő lengyel Robert Lewandowski foglalja el, aki eddigi 17 BL-büntetőjéből csupán egyet hibázott el – írta szombati összefoglalójában az IFFHS, a futball történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet.

MTI