Hivatalos: A Real Madrid elengedte Iscót

isco real madrid

Fotó: Isco hivatalos facebook oldala

Francisco Alarcon Isco szabadon igazolható, miután a Real Madrid bejelentette, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését.

A kreatív középpályás áprilisban töltötte be 30. életévét, és 2013 óta volt az Estadio Bernabeuban.

Eredetileg a Valencia ifjúsági akadémiájának növendéke volt, utána a Malagában játszott, mielőtt a Real Madrid leigazolta volna.

Isco ebben a szezonban mindössze 17 alkalommal lépett pályára a bajnokságban, és két góllal járult hozzá Carlo Ancelotti csapatának sikeréhez.

Emellett 38 spanyol válogatott mérkőzésen 12 gólt és hat asszisztot szerzett.

„A Real Madrid szeretné kifejezni őszinte háláját és szeretetét Francisco Alarcón (‘Isco’) iránt, aki a kilenc év alatt, amit a mezünkben töltött, klubunk legendájává vált” – áll a közleményben.

„Mindössze 21 évesen csatlakozott a Real Madridhoz, és a klubnál töltött idő alatt egy olyan korszak részese volt, amely minden madridista és futballrajongó emlékezetében megmarad. Isco 19 trófeát emelhetett magasba a Realnál töltött karrierje során: öt európai kupát, négy klubvilágbajnokságot, három UEFA-szuperkupát, három LaLiga-címet, egy Copa del Rey-t és három spanyol szuperkupát. A 2017-es európai Szuperkupa-döntő legjobb játékosának is megválasztották.

Iscót már korábban is kapcsolatba hozták a Milannal, ahol gyakorlatilag a Real Madridtól két szezonra kölcsönadott, opciós joggal megvásárolható Brahim Diaz helyére érkezne.

A Roma is opció a spanyol válogatott játékos számára, aki már Madridban is együtt dolgozott José Mourinhóval.

A Merengues ma azt is bejelentette, hogy Gareth Bale nem hosszabbítja meg a szerződését, és szabadon igazolhatóvá válik. A walesi válogatott játékos pedig várhatóan visszatér a Premier League-be.

Fotó: Isco hivatalos facebook oldala