Hivatalos: City bejelentette Haaland átigazolását

Erling Haaland Manchester City

A Manchester City megerősítette Erling Haaland szerződtetését a Borussia Dortmundtól.

A 21 éves játékos július 1-jén csatlakozik a klubhoz, miután ötéves szerződést írt alá, amely 2027 nyaráig az Etihad Stadionban játszik.

Az ifjabb Haaland, aki a City korábbi játékosának, Alfie-nak a fia, aki napra pontosan 22 évvel ezelőtt szerződött a Cityhez, Európa egyik legjobb csatárának számít, és a Molde FK-nál, a Red Bull Salzburgnál és a Dortmundnál eltöltött lenyűgöző időszakokat követően félelmetes góllövő hírnévvel érkezik a klubhoz.

A 21-szeres norvég válogatott Haaland két és fél szezon alatt 89 mérkőzésen 86 gólt szerzett a fekete-sárgáknál, a 2020/21-es szezonban pedig megnyerte a Német Kupát és a Bundesliga szezon játékosa címet.

„Ez egy büszke nap számomra és a családom számára” – nyilatkozta a mancity.com-nak, miután befejezte a szerződése aláírását.

„Mindig is figyelemmel követtem a City meccseit, különösen az elmúlt szezonokban. Nem lehet nem csodálni a játékstílusukat, izgalmas és sok lehetőséget teremtenek, ami tökéletes egy olyan játékosnak, mint én.

„Annyi világklasszis játékos van ebben a csapatban, Pep pedig minden idők egyik legnagyobb menedzsere, így úgy gondolom, hogy jó helyen vagyok ahhoz, hogy beteljesítsem az ambícióimat.

„Gólokat akarok lőni, trófeákat nyerni és futballistaként fejlődni, és biztos vagyok benne, hogy ezt itt meg tudom tenni. Ez egy nagyszerű lépés számomra, és alig várom, hogy elkezdődjön az előszezon.”

Txiki Begiristain labdarúgóigazgató hozzátette: „Erlinget már évek óta figyeljük, ezért nagyon örülünk, hogy sikerült elhoznunk a Manchester Cityhez.

„Erling egy hatalmas tehetség, és az elmúlt néhány szezonban Európa egyik legjobb csatára volt. A góljainak listája kivételes, a Borussia Dortmundnál és különösen a Bajnokok Ligájában nyújtott teljesítménye pedig bebizonyította, hogy a legmagasabb szinten is sikeres lehet.

„Erlingben minden megvan, amit egy csatártól elvárunk, és biztosak vagyunk benne, hogy ebben a csapatban és ebben a rendszerben kiválóan fog teljesíteni.

„A felemelkedése figyelemre méltó volt, de még mindig csak 21 éves. A legjobb évei még előtte vannak, és biztosak vagyunk benne, hogy az edzői stábbal együtt dolgozva még jobb lesz.

„Ez egy nagyon izgalmas átigazolás a klubunk számára, és biztos vagyok benne, hogy a szurkolóink élvezettel fogják nézni Erlinget ebben a csapatban.”