Hivatalos: Inzaghi 2024-ig hosszabbított az Internél

Simone Inzaghi

Fotó: sempreinter.com

Miközben Paulo Dybala és Romelu Lukaku érkezése körül kavarognak a pletykák az Internél, legalább a kispadon van némi bizonyosság. A klub a héten jelentette be, hogy Simone Inzaghi aláírta 2024-ig szóló szerződéshosszabbítását.

A klub honlapján kiadott hivatalos közlemény szerint: “Az FC Internazionale Milano örömmel jelenti be, hogy Simone Inzaghi új szerződést kötött a klubbal, és 2024-ig marad vezetőedző.”

Az utolsó játéknapon elszenvedett csalódás ellenére Inzaghi debütáló szezonja nagyjából tökéletesen megfelelt az előzetes várakozásoknak. Megverte a Juventust két kupadöntőben, és megszerezte az Inter első Coppa Italiáját egy évtized óta, miközben a Nerazzurri alkalmazkodott a Conte és Lukaku utáni világhoz.

Inzaghi az európai színtéren is bizonyította rátermettségét azzal, hogy továbbjutott a csoportkörből, és egyedüli csapatként legyőzte a Liverpoolt az Anfielden.

Bár időnként küszködött a B-tervek kialakításával és a meccs közbeni cserékkel, Inzaghi megmutatta taktikai képességeit, és olyan gördülékeny támadóegységgé formálta az Intert, amely a világ legjobb csapatait is képes volt megverni.