Hivatalos: Italiano, a Fiorentina edzője hosszabbít

Vincenzo Italiano

Fotó: forbes.com

A Fiorentina bejelentette, hogy Vincenzo Italiano edző 2024-ig meghosszabbította szerződését, amely további 12 hónappal opciósan meghosszabbítható.

Italiano a nyáron érkezett Gennaro Gattuso hirtelen távozása után, és a hetedik helyre vezette a klubot, így a Fiorentina 2017 óta először jutott ki az európai porondra.

Voltak olyan pletykák, amelyek arról szóltak, hogy szakadás van Italiano és a klub között, ami a távozásához vezethet, de úgy tűnik, hogy a problémák mostanra megoldódtak.

A klub közleménye szerint: „Az ACF Fiorentina örömmel jelenti be, hogy Vincenzo Italiano vezetőedző és edzői stábja a 2023-24-es szezon végéig meghosszabbította szerződését, és a klub ezt követően élhet a 2024-25-ig történő hosszabbítás lehetőségével.

„Italiano előző szerződése ugyan érvényes volt a következő szezonra is, de a klub és az edző úgy döntött, hogy megerősítik kapcsolatukat azzal, hogy a megállapodást egy évvel meghosszabbítják, jobb pénzügyi feltételek mellett.

„A szicíliai edző 2021 júniusában érkezett Firenzébe, és a 2021/22-es szezonban a Coppa Italia elődöntőjébe és a bajnokságban a hetedik helyre vezette a Violát, amivel kivívta az Európai Konferencia liga szereplést.

„Rocco Commisso elnök és a klub egésze szeretne gratulálni Italianonak és stábjának az új megállapodáshoz, és további sikeres és boldog jövőt kíván a Fiorentina és a szurkolók számára.”