Hivatalos: Koulibaly csatlakozik a Chelsea-hez

Kalidou Koulibaly chelsea

Chelsea Football Club Facebook

Az angol klub bejelentette a szenegáli középhátvéd szerződtetését, akiért 40 millió eurót fizetnek a Napolinak. Nettó 12 millió euró körül fog keresni.

Kalidou Koulibaly (31 éves) már a Kékek játékosa. A szenegáli középső védő a Chelsea-hez szerződött, miután az angol klub 33 millió fontot, jelenlegi árfolyamon 40 millió eurót fizetett érte. Nagy beruházás Thomas Tuchel védelmének újjáépítésére, amely elvesztette Christensent és Rüdigert, miközben a Barcelona végleges döntésére vár Azpilicueta és Marcos Alonso ügyében is.

De nem csak az átigazolás, a fizetés is magas lesz, Koulibaly 10 millió fontot, vagyis körülbelül nettó 12 millió eurót keres majd évente – tudta meg az AS. Mindezt azzal a céllal, hogy egy középhátvédet találjanak, miután Nathan Ake érkezése balul sült el. A klubnak most egy másik középső védő után kell néznie, Koundé és Kimpembe egyre inkább képben van, valamint egy harmadik erősítésre is szükség van hátul.

Tuchelnek 225 millió euró állt rendelkezésére a nyári frissítésekhez, ebből Raheem Sterling és Koulibaly szerződtetése teljesült eddig. A szenegáli középhátvéd megszerzése végül sokkal olcsóbb üzlet lett, mint amire számítani lehetett és a következő négy évre, 2027 nyaráig írt alá.

Koulibaly 2014-ben érkezett Nápolyba, és azóta is minden nyáron kapcsolatba hozták Európa legnagyobb klubjaival. Sőt, a nyáron a régóta kérőnek számító Barcelona is megpróbálta szerződtetni, de végül a Chelsea vitte el az impozáns védőt, a legutóbbi Afrikai Nemzetek Kupája győztesét.

Fotó: Chelsea Football Club Facebook