Hivatalos: Nemanja Matic aláírt a Romához

Nemanja Matic AS Roma

Fotó: asroma.com

A középpályás egyéves, 2023. június 30-ig szóló szerződést írt alá az AS Roma csapatához, miután a Manchester United elengedte. A Stadio Olimpicóban a 21-es számú mezt fogja viselni.

„Örülök és megtiszteltetés számomra, hogy csatlakozhatok ehhez a klubhoz, és alig várom, hogy a csapattársaimmal együtt kezdjük az új szezont” – mondta Matic a Roma hivatalos honlapjának.

„A Roma egy nagy klub, csodálatos szurkolókkal és egy olyan edzővel, José Mourinhóval, akit mindenki jól ismer – így nagyon egyszerű volt a döntés, hogy ide jöjjek.

„Remélem, hogy a közös munkával nagyszerű dolgokat érhetünk el.”

Matic és Mourinho a Chelsea és a Manchester United után harmadszor dolgozik együtt.

Matic új klubot keresett, miután megerősítették, hogy nem kap új szerződést a Manchester Unitednél, mivel a nyári átigazolási időszakban újjá akarják építeni a csapatukat.

A középpályás öt év után csatlakozik José Mourinho csapatához, akivel korábban a Chelsea-nél, majd később a Vörös Ördögöknél is együtt dolgozott.

A 33 éves játékos egyéves, 2023 nyaráig szóló szerződést írt alá, plusz egy év szerződés hosszabbítási opcióval.

Matic a Manchester Unitedtől érkezik, ahol öt év alatt 189 alkalommal lépett pályára és négy gólt szerzett, de trófeát nem nyert a klubnál töltött ideje alatt, egyszer veszített FA-kupa- és egyszer Európa Liga-döntőt.

Ezt megelőzően Matic a Chelsea-nél volt, ahol 151 alkalommal lépett pályára, és két bajnoki címet nyert – egyszer Mourinho, egyszer pedig Antonio Conte alatt.

Ezt megelőzően Matic a Benficánál átszott, ahol az európai színtér egyik legragyogóbb fiatal védekező középpályásává fejlődött, ezt követően 2013-ban visszatért a Chelsea-hez.

Fotó: asroma.com