Ivan Perisic a Tottenham Hotspur labdarúgója lett

Ivan Perisic tottenham

Fotó: tottenhamhotspur.com

A világbajnoki ezüstérmes horvát Ivan Perisic az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspur labdarúgócsapatába igazolt.


A londoni klub keddi bejelentése szerint a 33 éves szélső július 1-jén csatlakozhat a kerethez, miután lejár a szerződése az Internazionalénál. A Tottenhamnél – ahol újra együtt dolgozhat korábbi edzőjével, Antonio Contéval – két idényre szól a megállapodása.

A horvát válogatottal 2018-ban világbajnoki ezüstérmes Perisic több mint 250 mérkőzést játszott az Interben – amelyhez 2015-ben szerződött a német Wolfsburgtól -, vagyis tagja volt a Conte vezérletével tavaly bajnoki címet nyert milánói együttesnek is. Az Inter a mostani idényben második lett a városi rivális AC Milan mögött, de az Olasz Kupát megnyerte, miután a döntőben hosszabbítás után 4-2-re legyőzte a Juventust, többek között Perisic két góljának köszönhetően.

A Tottenham negyedik lett az angol bajnokságban, így indulhat a Bajnokok Ligájában.

„Minden vég egy új kezdetet jelent, fontos, hogy visszagondoljak az elmúlt évekre, és kifejezzem a legmélyebb elismerésemet az elvégzett munkáért. Ez az időszak felejthetetlen élmény volt a családomnak és nekem is. A csapatnak, a stábnak, de mindenek előtt a szurkolóknak üzenem: mindig különleges helyük lesz a szívemben. Kiváltságosnak érzem magam, hogy a klubnál játszhattam” – áll a horvát játékos Instagram-bejegyzésében, melyben érzelmes búcsút vett korábbi csapatától.

MTI

Fotó: tottenhamhotspur.com