Játékokkal, programokkal várják a gyerekszurkolókat a Magyarország-Anglia előtt

gyerek szurkolók gyerekszurkolók

Fotó: MLSZ.hu

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felhívja a szombati magyar-angol Nemzetek Ligája-mérkőzésre kilátogató gyerekszurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a Puskás Arénához.
A találkozó 18 órakor kezdődik, de a kapuk már 15 órától nyitva lesznek a gyors és kényelmes bejutás érdekében.


„Azért is érdemes jóval a meccs előtt kiérni, mert a szoborparkban (az A és az F kapucsoport között, a régi toronyépület előtt) a labdarúgással kapcsolatos játékok és programok, élő csocsó, dartsfoci, fejelőállvány, gombfoci, célba rúgás, teqball és sok minden más vár benneteket a Szurkolói Faluban.”

– áll az MLSZ honlapján.

Előre elkészített szendvicset és papírdobozos üdítőket be lehet vinni a stadion területére, de a szövetség javasolja, hogy saját, újratölthető műanyag kulacsokat használjanak gyerekek.

„Minden gyermeknél legyen meg a kísérőjének a telefonszáma, arra az esetre, ha valaki elszakadna a saját csoportjától. Ilyen esetben a stadion területén, a kerengőn szolgálatot teljesítő, kék pólós önkéntesekhez vagy a biztonsági munkatársakhoz kell fordulni, ők segítenek” – jelzi az MLSZ.

Nagy méretű (A4-s méretnél nagyobb) csomagot, szatyrot vagy hátizsákot nem érdemes vinni, mert azokat belépéskor le kell adni az értékmegőrzőben.

„Szombaton ti lesztek a válogatott kizárólagos drukkerei a Puskásban! Drukkoljatok a csapatnak, tiszteletben tartva a sportszerűséget és az ellenfél játékosait is!”
– írta az MLSZ.

Az európai szövetség (UEFA) a tavaly nyári Európa-bajnokság után a rendbontó magyar szurkolók viselkedése miatt úgy döntött, hogy zárt kapuk mögött kell megrendezni a magyar-angol meccset.

Az MLSZ a szabályok adta lehetőségeknek megfelelően 14 év alatti gyermekeket hívott meg térítésmentesen a Puskás Arénába, hétfőig csaknem 30 ezren jelentkeztek. A regisztráció csütörtök (ma) éjfélig tart a https://gyerekjegy.mlsz.hu/ oldalon. Az iskolásokhoz tíz főnként egy kísérő is csatlakozhat, aki jogosult a regisztrációt elvégezni. Minden gyermek kizárólag szülői felelősségre vehet részt a rendezvényen.

MTI

Fotó: MLSZ.hu