Juan Mata elhagyja a Manchester Unitedet

Juan Mata

Fotó: Manchester United Facebook oldala

Juan Mata a nyáron távozik a Manchester Unitedtől – adta hírül az angol futballklub csütörtökön.


A spanyol válogatottal 2010-ben világbajnok, 2012-ben Európa-bajnok középpályás 2014 óta játszott az angol klubcsapatban, ahol lejárt a szerződése, és a felek nem hosszabbítottak.

„Köszönjük, hogy pályafutásod nyolc évét a Manchester Unitednek szentelted, Juan. A klubnál mindenki a legjobbakat kívánja a jövőben”

– áll az MU sajtóközleményében.

A csapat hivatalos Instagram oldalán pedig több posztban is búcsúznak a játékostól.

„Juan ezen a nyáron elhagyja a klubot. A James Bond-stílusú érkezésétől kezdve a kupasikerekig tele volt érzelmekkel ez az időszak. Az egyik legkedvesebb srác, akivel a pályán és azon kívül találkozhatunk. Köszi, Juan. Örökre vörös maradsz”

– olvasható az egyik bejegyzésben.

A 34 éves Mata 285 meccsen lépett pályára, 51 gólt szerzett és 47 gólpasszt adott, csapatával végső diadalnak örülhetett az Európa-ligában, az FA-kupában, az angol ligakupában és szuperkupában egyaránt. Korábbi állomásait tekintve a Valenciával elhódította a spanyol Király Kupát, a londoni Chelsea játékosaként pedig Bajnokok Ligáját, Európa-ligát és FA-kupát nyert.

A spanyol válogatottban 2009 és 2016 41 mérkőzést játszott, 10 gólt szerzett.

Ő a harmadik neves távozó a Premier League legutóbbi szezonjában gyengélkedő Manchester Unitedtől, amelynek már nem tagja Paul Pogba és Jesse Lingard sem.

MTI

Fotó: Manchester United Facebook oldala