Kerkez Milost motiválják az átigazolási híresztelések

Kerkez Milos

Kerkez Milos - Forrás: MLSZ Twitter

Motiválják az átigazolási híresztelések, de csak saját teljesítményére koncentrál Kerkez Milos, az AZ Alkmaar magyar válogatott futballistája.

Többek között erről beszélt hétfőn, 19. születésnapján az M1 aktuális csatornának adott interjúban a nemzeti csapatban szeptemberben, a németek otthonában aratott 1-0-s idegenbeli siker alkalmával debütált védő.

A vajdasági születésű futballista tavaly februárban Győrből a nagy múltú AC Milanhoz igazolt, az olasz bajnoktól pedig nyáron szerezte meg a holland élvonalban szereplő klub, ahol a mostani idényben fiatal kora ellenére alapember lett.

Kerkez elmondta, az AZ Alkmaar tökéletes hely egy fiatal játékosnak a fejlődésre. Hálás edzőjének, Pascal Jansennek a bizalomért, remek a kapcsolata a trénerrel, aki sokat segít neki.

A holland együttes a Konferencia-ligában csoportelsőként zárta a sorozat első szakaszát, Kerkez megjegyezte, szeretnének a döntőig menetelni a harmadik számú kupában, azonban a bajnokság is rendkívül fontos, amelyben az Alkmaar jelenleg az ötödik, de csak négy pont választja el az éllovas PSV Eindhoventől.

Kerkeznek a mostani szezonban 25 tétmérkőzésen védőként három gólja és hat gólpassza is van, ráadásul a válogatottban is nagyszerű teljesítményt nyújtott, így a neve az utóbbi időben szóba került számos átigazolási hírben. Ezekről a játékos azt mondta, nem foglalkozik azzal, melyik klubbal boronálják össze, motivációt gyűjt ezekből a híresztelésekből, hogy még keményebben dolgozzon és a pályán bizonyítson, ugyanakkor jelenleg csak az Alkmaar sikerére koncentrál.

Kerkez eddig pályafutásáról megjegyezte, válogatottbeli bemutatkozását tartja a csúcspontnak, amiért rendkívül hálás Marco Rossinak. Hozzátette, mindig is az volt az álma, hogy magyar válogatott legyen, ez nem volt kérdés, de ettől még különleges lesz számára a Szerbia elleni Európa-bajnoki selejtező, hiszen családtagjai élnek az országban, de – jelezte – csakis kizárólag a magyar sikerért, és a három pontért fog küzdeni.

Kerkez az interjú jelentős részében angolul nyilatkozott, de a beszélgetés végén magyarra váltva felidézte: Győrben napi három-négy órát tanulta a nyelvet, és bízik benne, hogy a válogatott novemberi mérkőzései alkalmával már magyarul tud majd beszélgetni az újságírókkal.

MTI