Két évre aláír Dembele a Barcelonához

Ousmane Dembelé

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala

Minden előrejelzéssel ellentétben a Barcelona és Ousmane Dembele meghosszabbítja kapcsolatát.

Januárban a katalán klub nyilvánosan kérte a franciát, hogy távozzon, ha nem hosszabbít szerződést, de Xavi Hernandez ragaszkodása mind a játékához, mind pedig ahhoz, hogy legyen helye a klubnál, döntő szerepet játszott Dembele tavaszi maradásában.

Tegnap kiderült, hogy Dembele beleegyezett, hogy a klub által korábban felajánlott feltételekkel új szerződést írjon alá, és most a Sport szerint a Barcelona zöld utat adott az akciónak.

A szerződés kétéves lesz, ami Dembele ügynökének, Moussa Sissokónak a kifejezett kérése volt, ugyanakkor jelentős, 40%-os fizetéscsökkentést is jelent a francia számára.

Nem kétséges, hogy a Barcelona vezetősége fontos győzelemnek tekinti majd ezt, miután kiálltak az ügyben, és alacsonyabb áron tudták megszerezni az aláírását. Xavi Hernandez menedzser is megtarthatja egyik kedvenc játékosát.

Ugyanakkor, ha a Barcelona elhozná Raphinát, akit akár már hétfőn bejelenthetnek, ez a kontraktus gondot okozhatna a játékosok között. A fiatal Ez Abde és Alex Collado mellett Xavinak Dembele, Raphinha, Ansu Fati, Memphis Depay és Ferran Torres közül kettőt kell majd választania, ha elöl három csatárt játszat.

Forrás: football-espana.net

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala