Kik eddig a nyár legdrágább átigazolásai?

Erling Haaland

Fotó: Fabrizio Romano Facebook oldala

A 2022-es nyári átigazolási időszak hivatalosan is megnyílt, és számos kulcsfontosságú üzlet már lezárult a Premier League-ben, a La Liga-ban, Serie A-ban és több bajnokságban is, több százmillió euró értékben.

Több klub már az „ablaknyitás” előtt is igyekezett kölcsönszerződéseket véglegesíteni. A legjelentősebb Philippe Coutinho Aston Villához való költözése, Federico Chiesa Juventushoz való átigazolása, valamint az, hogy a PSG Nuno Mendest véglegesen megvásárolta.

De számos nagy üzletet kötöttek más játékosok között is.

Erling Haaland hónapokig a labdarúgó-átigazolási hírek élén szerepelt, mielőtt a Manchester City végül megnyerte a versenyt a norvég válogatott csatárért, aki az eddigi legdrágább üzlet volt a nyáron.

A Borussia Dortmund természetesen kénytelen volt gyorsan cselekedni, hogy pótolja sztárjátékosát, és 30 millió euró értékű cserét hajtott végre Karim Adeyemiért. A Haaland átigazolási díjával a védelmüket is megerősítették, 20 millió eurót költöttek a nagyra értékelt középső védőre, Nico Schlotterbeckre.

Eközben az amerikai válogatott Brenden Aaronson a Red Bull Salzburgtól a Leeds Unitedhez történt 33 millió eurós átigazolásának köszönhetően került be az első ötbe, míg Diego Carlos a Sevillától az Aston Villához történt 31 millió eurós átigazolásával szintén ebbe a csoportba került.

A 2022-es nyár eddigi 10 legnagyobb átigazolása

 

  Honnan Hova (€m)
Erling Haaland Dortmund Man City 75
Federico Chiesa Fiorentina Juventus 40
Nuno Mendes Sporting CP PSG 38
Brenden Aaronson RB Salzburg Leeds 33
Diego Carlos Sevilla Aston Villa 31
Karim Adeyemi RB Salzburg Dortmund 30
Joaquin Correa Lazio Inter 24
Jeremie Boga Sassuolo Atalanta 22
Nico Schlotterbeck Freiburg Dortmund 20
Philippe Coutinho Barcelona Aston Villa 20