Kipipálva Koszovó is! (Képgaléria)

magyar-válogatott-szoboszlai Nagy zsolt

Nagy Zsolt (b2) ünnepli gólját csapattársaival a Magyarország - Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án. MTI/Illyés Tibor

A nyári Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte kedden a vendég koszovói csapatot a Puskás Arénában rendezett barátságos mérkőzésen.

A két együttes első egymás elleni találkozóján Szoboszlai Dominik szerzett vezetést egy megpattanó lövéssel az 58. percben, a végeredményt pedig Nagy Zsolt állította be a 86. percben. A csereként beálló Mocsi Attila személyében újoncot avatott Marco Rossi, aki 61. mérkőzésével utolérte a szövetségi kapitányok rangsorának harmadik helyén Mészöly Kálmánt.

A magyarok immár 14 találkozó óta veretlenek, ilyen hosszú sorozatra legutóbb a legendás Aranycsapat volt képes az 1954-ben elveszített berni világbajnoki döntő után. Puskásék akkor 18 összecsapáson nem találtak legyőzőre.

A nemzeti együttes legközelebb – már a közevetlen Eb-felkészülés jegyében – június 4-én az írek vendégeként lép pályára a dublini Aviva Stadionban.

A magyarok jól kezdték a mérkőzést, azonban a kulcspasszok nem sikerültek a támadó harmadban, így nagyobb helyzet nem alakult ki a koszovói kapu előtt. Tíz perc elteltével felbátorodtak a vendégek, Zhegrova például legalább három-négy embert kicselezve játszotta magát tisztára, majd alig tévesztette el a jobb felső sarkot. Többnyire mezőnyben zajlott a játék, a nemzeti együttes ebben az összeállításban – hét helyen változott a pénteki kezdő tizenegy – támadásban mindenképpen, de helyenként védekezésben is összeszokatlannak tűnt. Szoboszlai kifejezetten sokat jött hátra labdáért, de így sem sikerült rendszeresen a rivális büntetőterületéig eljutni. A hatékonyság hiányát az jelezte a legjobban, hogy a szünetig egyetlen kaput eltaláló kísérlete sem volt Marco Rossi tanítványainak.

A magyar szakvezető a félidőben hármas cserével próbálta frissíteni a csapatát, amely jobban is kezdte a második játékrészt, Bolla lövését a koszovói kapus a keresztléc alól tolta ki. A jobb játéknak hamar meglett az eredménye, mivel Szoboszlai a törökök után a koszovóiak ellen is betalált, ezt követően pedig a közönség kórusban skandálta a csapatkapitány nevét. A második félidőben a koszovóiak már semmiféle veszélyt nem jelentettek Dibusz kapujára, támadásban is hatékonyabbá vált a magyar együttes, amely a hajrában Nagy Zsolt találatával végleg eldöntötte az összecsapást, és így két, kapott gól nélküli győzelemmel kezdte a 2024-es esztendőt.

VARGA Barnabás
Varga Barnabás (j) és a koszovói Fidan Aliti a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Illyés Tibor
BOLLA Bendegúz
Bolla Bendegúz a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Illyés Tibor
LANG Ádám
Lang Ádám (j) és a koszovói Milot Rashica a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Illyés Tibor
GAZDAG Dániel
Gazdag Dániel (b) és a koszovói Amir Rrahmani a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
NAGY Ádám
Nagy Ádám (b) és a koszovói Milot Rashica a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
DIBUSZ Dénes
Dibusz Dénes kapus a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Illyés Tibor
ÁDÁM Martin
Ádám Martin (j) és a koszovói Blendi Idrizi a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Koszticsák Szilárd
STYLES, Callum
Callum Styles (j) és a koszovói Valon Berisha a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Illyés Tibor
SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik gólöröme a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Illyés Tibor
magyar-labdarúgó-válogatott
A magyar válogatott tagjai, Gazdag Dániel, Nagy Ádám, Bolla Bendegúz, Nagy Zsolt, Callum Styles, Lang Ádám, Ádám Martin, Dárdai Márton, Szalai Attila, Dibusz Dénes kapus és Szoboszlai Dominik (b-j) a Magyarország – Koszovó barátságos labdarúgó-mérkõzésen a Puskás Arénában 2024. március 26-án.
MTI/Illyés Tibor

MTI