Kirúgták az Újpest edzőjét, Mészöly Géza válthatja

Nebojsa Vignjevic

Fotó: Facebook/Honved FC

Az Újpest FC felmentette a vezetőedzői feladatok elvégzése alól a szerb Nebojsa Vignjevicet.

„Az Újpest FC a mai napon felmentette Nebojsa Vignjevicet a vezetőedzői feladatok elvégzése alól, így a továbbiakban nem ő felel majd a szakmai munkáért. A vezetőedzői poszt betöltéséről az Újpest FC a közeljövőben tájékoztatja a szurkolóit és a média képviselőit” – olvasható a lila-fehérek honlapján.

Az 55 éves Nebojsa Vignjevic 2013 és 2020 között összesen 258 tétmérkőzésen irányította az Újpestet – ez idő alatt két Magyar Kupát nyert –, majd 2023 márciusában visszatért a magyar fővárosba, vezetésével az alakulat megtartotta az NB I-es tagságát.

A csapat a jelenleg is zajló, 2023–2024-es szezonban jól kezdett az élvonalban, legutóbbi nyolc bajnokiján azonban nyeretlen maradt, legutóbb október 21-én (Újpest–Kecskemét 5–3) tudott diadalmaskodni – az elmúlt hónapokban mutatott gyenge teljesítménye után az Újpest visszacsúszott a tabella 10. helyére az OTP Bank Ligában.

Az Újpest következő mérkőzése február 11-én, vasárnap 14.45-kor lesz, a Diósgyőr otthonába látogatnak a lila-fehérek. Egybehangzó sajtóértesülések szerint ezen a mérkőzésen már az új vezetőedző fogja irányítani a csapatot. Ő Mészöly Géza lehet, aki 2004 és 2006 között 67, majd 2010 és 2011 között összesen 49 tétmérkőzésen már ült az újpestiek kispadján.

MTI