Kolozsvárról igazolt Donnarummához is hasonlított kapust a Kisvárda

Hindrich Ottó

(Fotós: Tókos Csaba)

Kisvárdára került kölcsönbe Hindrich Ottó, a sorozatban ötödik román bajnoki címét megszerző kolozsvári CFR labdarúgócsapatának 19 éves kapusa – írja a Nemzeti Sport.

A román Prosport.ro ma reggel arról írt, hogy a 19 éves Hindrich Ottó kölcsönben Kisvárdán folytatja a pályafutását, és ezt később Révész Attila, a Kisvárda sportigazgatója megerősítette a Nemzeti Sportnak.

– Igen, a szerződést aláírtuk. Egy évre érkezik kölcsönbe a kapus, de a megállapodás továbbértékesítési részesedést, illetve vételi lehetőséget is tartalmaz számunkra – mondta Révész Attila.

A CFR saját nevelésű magyar kapusa, Hindrich Ottó ebben az idényben csapata bajnoki mérkőzéseinek közel felén, 19 találkozón védett, és rendszeresen behívták a román U20-as és U21-es válogatottba. Utóbbi júniusra tervezett mérkőzéseit viszont sérülés miatt kihagyja. Hindrich akár a magyar válogatottba is bekerülhet.

Romániában a berobbanása miatt – 17 évesen debütált az első csapatban – az olasz klasszis Gianluigi Donnarummához is hasonlított kapus esetében nem először röppen fel olyan hír, hogy magyarországi klubhoz igazol. Ioan Varga, a CFR főrészvényese a télen elmondta, hogy elutasították a Puskás Akadémia Hindrichért tett 700 ezer eurós ajánlatát, a játékos február végén pedig a Krónika erdélyi magyar napilapnak adott interjújában elmondta, hogy számára előrelépés lenne az NB I valamelyik élcsapatához igazolni.

Ezt követően a román sportsajtó már azzal a hangzatos címmel cikkezett a játékosról, hogy „Magyarország kapust lopna Romániától”. Azt fejtegették, Hindrichet előbb az NB I-be csábítanák magyar klubok, hogy aztán megnyerjék őt a magyar felnőttválogatottnak, márciusban a Puskás Akadémia mellett a Ferencvárost sorolták a lehetséges kérők közé.

Magyar Nemzet

Fotó: Tókos Csaba