Kitolt a Barcelona leghűségesebb játékosával

dani alves

Fotó: Facebook

Szerdán kora este jelentették, hogy a Barcelona nem kínálja fel Dani Alvesnek a nyári szerződéshosszabbítást, alig egy órával később pedig maga a játékos erősítette meg, hogy távozik a klubtól. A januárban ingyen és megmentőként érkező csupa szív, csupa tűz Dani Alves év végéig szerette volna meghosszabbítani a szerződését, hogy biztosan ott lehessen a világbajnokságon. Laportáék nem tették meg ezt a gesztust a Barca ikonjának.

Alves hat év távollét után tért vissza Barcelonába, miután 2016-ban a Juventushoz igazolt. Alvesnek nem sikerült megegyeznie a Barcelonával új szerződésről, amíg Josep Maria Bartomeu exelnök ott volt, és azóta is dédelgette a klubhoz való visszatérés vágyát.

Ebben a szezonban 39 évesen sikerült neki, nyárig szóló szerződést kötött a Barcelonával. Xavi Hernandez irányításával tért vissza, és kezdetben kiváló formát mutatott, de a végére kezdett meglátszani rajta a kora egy olyan csapatban, amely önmagában is erőtlen volt.

Sergino Desttel és Sergi Robertóval a klubnál a Barcelona egyértelműen fedezve érzi magát a jobbhátvéd poszton a következő szezonra.

A brazil az Instagramon osztott meg egy szívhez szóló búcsúüzenetet a klubtól és a szurkolóktól. Bár sportszinten talán nem fog hiányozni a Barcelonának, a Blaugrana az egyik legjobb karaktert veszíti el, akivel volt szerencséje keresztezni az útját.

A teljes nyilatkozat:

„Most elérkezett a búcsúzásunk ideje. Több mint 8 évet szenteltünk ezeknek a színeknek és ennek a háznak… de mint minden az életben, az évek múlnak, az utak elválnak, és a történetek különböző helyekről íródnak – és ez így is volt. Megpróbáltak megszabadulni tőlem, de nem sikerült, nos, nem tudjátok elképzelni, vagy talán mégis, hogy mennyire ellenálló és rugalmas vagyok.”

„Még sok év telt el, mire a futball és az élet, amely mint mindig nagyon hálás azoknak, akik tisztelik őket, úgy döntött, hogy megadják nekem a lehetőséget, hogy visszatérjek ide, és elbúcsúzhassak.”

„De nem búcsúzom anélkül, hogy előbb megköszönném mindazoknak, akik a reflektorfény mögött állnak, mindazoknak, akik biztosítják, hogy minden tökéletes legyen számunkra, mindannyiuknak: KÖSZÖNÖM.”

„Szeretném megköszönni a stábnak is a lehetőséget, amit adtak nekem, hogy visszatérhettem ehhez a klubhoz, és újra viselhettem ezt a csodálatos mezt, nem is tudják, mennyire boldog vagyok… reméljük, nem hiányzik nekik az őrületem és a boldogságom minden nap.”.

„Reméljük azt is, hogy azok, akik maradnak, történelmet írnak ennél a klubnál, én ezt szívből remélem.”

„Ez volt 23 megnyert cím: 2 triplázás, egy szextuplázás és nagyszerű aranykönyv megírása.”

„Egy nagyon szép ciklus véget ér, és egy másik, még nagyobb kihívást jelentő ciklus kezdődik. Soha ne felejtse el a világ: MÉG HA EGY OROSZLÁN 39 ÉVES IS, TOVÁBBRA IS JÓ ŐRÜLT OROSZLÁN MARAD. Örökké VISCA AL BARCA.”

Forrás: football-espana.net

Fotó: Facebook