Kleinheisler László a Hajduk Splitnél folytatja

Kleinheisler László

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kleinheisler László a Hajduk Split labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását. A horvát együttes kedden a honlapján jelentette be a 47-szeres magyar válogatott középpályás érkezését. A 29 éves játékos a görög Panathinaikosz csapatától szerződött kölcsönbe az idény végéig a horvát bajnoki éllovashoz. 

Kleinheisler számára nem lesz idegen a horvát élvonal, mivel 2019 és 2023 januárja között az eszéki NK Osijek játékosa volt.

A játékos menedzsere, Filipovics Vladan az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy Kleinheisler az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kapott Athénban, ennek ellenére eleinte nem nagyon akarták elengedni, és bár utána elfogadták, hogy kölcsönadják, vételi opció nem kerülhetett a szerződésbe. A horvátok már egy hónappal ezelőtt felvették a kapcsolatot a menedzserrel, sőt már a Panathinaikoszba igazolása előtt is érdeklődtek Kleinheisler iránt.

„A Hajduk Splitnél nagyon akarták, mert szeretnének bajnokságot nyerni,

és úgy látják, hogy ebben nagy segítségükre lehet. Ő pedig ismeri a bajnokságot és rendszeresen játszhat, ami azért is fontos, mert nagyon szeretne ott lenni az Európa-bajnokságon” – nyilatkozta. Hozzátette, ügyfelének voltak más megkeresései, Törökországból és máshonnan is, de olyan csapatot akartak választani, amelynek komoly céljai vannak. A magyar futballista szerdán, a téli felkészülési időszak első edzésén már részt vesz új együttesénél.

(MTI)