Konferencia-liga: A Fehérvárra azeri, a Puskás Akadémiára ukrán ellenfél vár a selejtező második körében

fehérvár-vidi

Német szurkolók a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének negyedik, utolsó fordulójában, a MOL Fehérvár FC - 1. FC Köln visszavágó mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. augusztus 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A Puskás Akadémia az ukrán Dnipro-1-gyel, a Fehérvár FC az azeri Szumgajittal találkozik a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában.

A szerdai, nyoni sorsolást a legutóbb bajnoki negyedik fehérváriak kiemeltként, a bajnoki bronzérmes felcsútiak nem kiemeltként várták, és mindketten öt csapatot/csapatpárt kaphattak ellenfélül.

Előbbi leendő ellenfele, a Szumgajit a legutóbbi szezonban szintén negyedik lett hazája bajnokságában, ezzel vívta ki a nemzetközi szereplés jogát. A Puskással találkozó Dnipro-1 ugyancsak negyedik volt az ukrán élvonalban, a nyolc éve alapított klub legnagyobb sikere az egy idénnyel korábbi ezüstérem.

Szolnoki Roland, a felcsúti együttes játékosa szerint jó csapatot kaptak ellenfélnek.

„Nem lesz egy egyszerű menet” – nyilatkozott az M1 aktuális csatornának. Hozzátette, a felkészülést elkezdték, próbálnak a lehető legjobb állapotba kerülni az első mérkőzésre. Kiemelte, előnyt jelenthet a Puskás Akadémia számára, hogy az ukrajnai háború miatt a Dnipro nem játszhat hazai pályán, de elsősorban magukra kell figyelniük, hogy fizikailag, taktikailag és mentálisan készen álljanak a meccsre.

Gergényi Bence, a Fehérvár védője az M1-nek azt mondta, nem tudnak túl sokat az azeri csapatról, de azt igen, hogy sok légiós szerepel benne.

„Úgy gondolom, a legnagyobb hibánk az lenne, ha lebecsülnénk ezt az együttest” – jelentette ki. Hozzátette, a szakmai stáb majd fel fogja térképezni, milyen játékerőt képvisel az ellenfél, az új vezetőedzőt, Pető Tamást illetően pedig úgy fogalmazott, egyelőre az ismerkedési időszakban vannak.

„Az első benyomások nagyon pozitívak” – szögezte le.

Mindkét magyar együttes július 25-én, idegenben kezdi a párharcot, a hazai visszavágót pedig augusztus 1-jén vívja.

A 36 csapatos főtáblára az Európa-liga utolsó selejtezőkörének 12 vesztes együttese mellett a Kl-kvalifikációból 24 klub jut fel, ez utóbbihoz négy fordulót kell sikerrel venni.

MTI