Letérdeltek az angolok és ott is maradtak

angol francia vb

Fotó: AFC Ajax Twitter

A katari labdarúgó-világbajnokság utolsó negyeddöntőjében a címvédő francia válogatott 2-1-re legyőzte az angol csapatot, így Didier Deschamps együttese jutott be a négy közé.

Anglia és Franciaország is magabiztos teljesítménnyel jutott a nyolc közé, miután utóbbi a két gólt szerző Kylian Mbappé vezérletével 3-1-re verték a lengyeleket, míg a tavalyi Európa-bajnokságon döntős angolok Szenegált búcsúztatták egy 3-0-s sikerrel a 16 között.

A kezdeti puhatolózás után a franciák ragadták magukhoz a kezdeményezést, és a 17. percben egy gyönyörű bombagóllal megszerezték a vezetést. A gól után aztán átvették a kezdeményezést az angolok és ráerőltették az akaratukat a címvédőre. Ám a folytatásban a címvédő próbálta lassítani a játékot, az angolok pedig nem tudtak gyors, veszélyes támadásokat vezetni.

Aztán az 52. percben a franciák gólszerzője, Tchouaméni rossz ütemű belépője után Saka harcolt ki büntetőt. A labda mögé Harry Kane állt és nagyon magabiztosan értékesítette a tizenegyest, megszerezve 53. válogatottbeli gókját, amivel utolérte az örökrangsor élén álló Wayne Rooney-t.

Az egyenlítése után szinte azonnal tudtak váltani a franciák, akiket érezhetően felpaprikázott a gól, de az angolok sokkal veszélyesebben játszottak.

Érezhető volt, hogy egyik csapat sem akarja a hosszabbítást, a 77. percben Pickford mutatott be elképesztő védést Giroud lövésénél, majd a francia csatár a szöglet után már nem hibázott: Giroud öt méterről a jobb alsóba fejelt. Az angoloknak szinte egyből megvolt a lehetőségük az újabb egyenlítésre, miután Hernández fellökte Mountot a 16-oson belül, a bíró pedig visszanézte az esetet és ismét tizenegyest ítélt az angolok javára. Harry Kane azonban ezúttal csúnyán a kapu fölé bombázott.

A nyolc perces hosszabbításban ugyan nyomtak az angolok, de az eredmény már nem változott. Hiába játszott jól Anglia, végül Franciaország jutott az elődöntőbe, ahol majd Marokkóval találkozik szerdán.

A teljes cikk az Origón olvasható.