Robert Lewandowski bayern munchen

Fotó: Robert Lewandowski Facebook oldala

Nemzetközi sajtóinformációk szerint péntek éjfélkor véglegesítették a megállapodást a csapatok, Robert Lewandowski 45 millió euróért vált klubot és négyéves szerződést ír majd alá a katalánoknál.

Az átigazolási összeg 45 millió euró lenne, plusz további ötmillió euró bónusz. Lewandowski nem akart Németországban maradni, most pedig Laportának sikerült elérnie, hogy a világ egyik legjobb játékosa Barcelonába költözzön.

Azt is tudni lehet, jogy Lewandowski 4 éves szerződést ír majd alá a katalán csapatnál. Lewandowski a hírek szerint már el is utazott a katalán városba, hogy a nevét odakanyarítsa a papírra.

A kialkudott összeg végre kielégítette a Bayernt, amely nem akarta elajándékozni a játékost, és mindig is 50 millió eurót kért, és a Barcának is megfelelt végül, amely a gólok tekintetében Lewandowskiban látja Messi pótlását, aki visszaállíthatja a Barca nemzetközi presztízsét, valamint a győztes szellemet és mentalitást, amelyet a csapat az elmúlt években elveszített.

Lewandowski álma, hogy augusztus 23-án Las Vegasban a Clasicón először viselhesse a Barca mezét.

Korábban a lengyel gólvágót a Chelsea és a PSG is szerette volna leigazolni, de Lewandowski hallani sem akart ezekről az opciókról.

Lewandowski nyolc évig játszott a Bayernben, ez idő alatt 375 tétmérkőzésen 344 gólt szerzett és 72 gólpasszt adott. Többek között nyolc bajnoki címet és egy Bajnokok Ligáját nyert a bajor gárdával. Az elmúlt öt idényben mindig ő volt a Bundesliga gólkirálya, a legutóbbi három évadban összesen 110 találatig jutott a bajnoki meccseket figyelembe véve. A FIFA-nál tavaly és 2020-ban is megválasztották az év játékosának.

Az FC Barcelona ügyeiben általában jártas Gerard Romero úgy tudja, a lengyel futballista szerződtetése után Jules Koundé, a Sevilla középhátvédje lesz a katalánok következő célpontja. Érte 35-40 millió eurót, valamint Memphis Depay játékjogát kínálhatja fel a Barca.

Forrás: as.com