Lewandowski szerint biztosan Messi lesz az aranylabdás

leo messi válogatott

Leo Messi Facebook oldal

Robert Lewandowski szerint egész biztosan kijelenthető, hogy az argentin labdarúgó-válogatottat múlt vasárnap világbajnoki címig vezető Lionel Messi kapja ebben az idényben az Aranylabdát.

Az FC Barcelona lengyel csatára – aki 2020-ban és 2021-ben is megelőzte a dél-amerikai játékost a FIFA Év játékosa szavazásán – a spanyol Mundo Deportivo című napilapnak azt mondta, ebben az idényben a világbajnokság kell, hogy döntsön a szezon legjobbjáról, a tornán pedig Messi feltette a koronát pályafutására, és az utolsó hiányzó trófeát is megszerezte.

Amennyiben Lewandowskinak igaza lesz, akkor a korábban a Barcelonát, jelenleg a Paris Saint-Germaint erősítő Messi 2023-ban karrierje során nyolcadszor is elnyeri a futball legnagyobb egyéni elismerését.

A 34 éves Lewandowski saját jövőjével kapcsolatban megjegyezte, nem tudja, játszik-e még valaha világbajnokságon, egyelőre arra koncentrál, hogy a lengyel válogatottal – amely Katarban a 16 között búcsúzott Franciaországgal szemben – ott legyen a 2024-es németországi Európa-bajnokságon.

MTI