Luis Enrique a németek ellen sem lassítana

Luis Enrique spanyol valogatott

Luis Enrique Facebook

Luis Enrique, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya dicsérte játékosait a Costa Rica csapata felett aratott 7-0-s győzelem után, egyúttal azt ígérte, hogy a németek elleni, vasárnapi mérkőzésen hasonló ambícióval fognak hozzáállni a katari világbajnokságon.

A spanyolok vb-történelmük legnagyobb különbségű győzelmét aratták, az eddigi 99 vb-góljukhoz hetet hozzátéve már 106-nál járnak.

Amikor a dolgok így alakulnak, a labdarúgás csodálatos sport” – lelkendezett a szakvezető a szerdai mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy kivételes volt a labdatartásuk és nagyon eredményesen fejezték be támadásaikat, azzal a felfogással futballoztak remekül, amely évek óta jellemzi a spanyol válogatottat.

Arról is beszélt, hogy nincs egy kiemelkedő csatáruk, aki harminc gólt szerez, hanem ott van Ferran Torres, Dani Olmo, Marco Asensio, Gavi…

Sosem aggódtam azért, hogy ki lő gólt” – árulta el. A következő feladatot illetően azt ígérte, hogy ugyanezzel a hozzáállással mennek majd ki a pályára a győzelmi kényszerben lévő németek ellen is.

MTI