Luis Suárez nyerte a brazil aranylabdát

luis suarez

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala

A Gremio 36 éves futballistája ebben a szezonban minden sorozatot tekintve 53 mérkőzésen 26 gólt szerzett, ebből 17-et a brazil bajnokságban

Az uruguayi Luis Suárez nyerte a brazil labdarúgó-bajnokság legjobb játékosának járó aranylabdát.

A Gremio 36 éves futballistája ebben a szezonban minden sorozatot tekintve 53 mérkőzésen 26 gólt szerzett, ebből 17-et a brazil bajnokságban.

„Majdnem 37 éves vagyok és ez volt az a szezon, amelyben pályafutásom alatt a legtöbbet játszottam, egyben ez volt az az év, amikor a legtöbbet voltam távol a családomtól. Ez a díj nekik jár”

– mondta elérzékenyülve a Bajnokok Ligája-győztes csatár, akit 2010-ben a holland, míg 2014-ben az angol bajnokság legjobb játékosának választottak.

Suárez elmondása szerint sokáig azon aggódott, hogy térdfájdalmai és a hosszú repülőutak miatt nem tudja majd végigjátszani az idényt, de az újságírók mégis neki ítélték az elismerést.

A 138-szoros uruguayi válogatott játékos nem válaszolt a jövőjét érintő kérdésekre, ugyanakkor megjegyezte, hogy nemcsak a Gremio szurkolóira fog jó szívvel emlékezni, hanem azokra a csapatokra is, amelyek tisztelték őt, mint ellenfelet.

MTI