Sadio Mané

Sadio Mané, az FC Liverpool játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõjében játszott FC Liverpool-RB Leipzig visszavágó mérkõzésen a Puskás Arénában 2021. március 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A bajorok bejelentették Mané szerződtetését a Liverpooltól. 32 millióért érkezik, plusz 9 millió kiegészítő opciók.

Miután kedd délben Sadio Mané már leszállt a müncheni repülőtéren, csak szerdán tette végre hivatalossá a Bundesliga bajnoka a német piac kétségkívül eddigi legnagyobb üzletét. Mané elhagyja a Liverpoolt, hogy az Allianz Aréna új attrakciója legyen, ahol 2025-ig ír alá 32 millió euró plusz gólokért – írja az AS.

Ez a harmadik szerzemény egy olyan Bayern-csapatnál, amely szokásához híven úgy ügyel a gazdasági szempontokra, mint kevesen. Maga Manéért, a hátvéd Noussair Mazraouiért és a mindenes középpályás Ryan Gravenberchért – utóbbi kettő az Ajaxtól érkezett – a Bundesliga bajnoka mindössze 50 millió eurót adott ki fix összegben. Marc Roca távozása a Leeds Unitedhez 12 millió euró ellenében még jobbá teszi a bajorok mutatóit a következő szezonra.

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre a Bayern Münchennél lehetek. Rengeteget beszélgettünk, és már a kezdetektől fogva éreztem, hogy ez a nagyszerű klub milyen nagy érdeklődést mutat. Így már az elejétől fogva nem voltak kétségeim: ez a megfelelő idő erre a kihívásra. Sokat szeretnék elérni ezzel a klubbal, nemzetközi szinten is. Már salzburgi tartózkodásom alatt is rengeteg Bayern-meccset követtem figyelemmel, nagyon szeretem ezt a klubot” – idézte Manét az a sajtóközlemény, amely hivatalossá tette a hatszoros Európa-bajnokhoz való átigazolását.

Oliver Kahn, a Bayern vezérigazgatója hozzátette: „Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Sadio Manét a Bayernnek. Hosszú évek óta tartó kiemelkedő teljesítményének és a nemzetközi élvonalbeli versenyeken elért nagyszerű sikereinek köszönhetően olyan játékos, mint csak nagyon kevesen a világon. Meggyőződésünk, hogy Sadio Mané látványos játékstílusával sok örömet fog szerezni a szurkolóinknak az elkövetkező években. Ambiciózus és éhes, hogy még több címet nyerjen. Ez a csomag nagyon, nagyon erős. Az olyan játékosokkal, mint ő, minden nagy gól lehetséges a Bayernnél.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd