Marad az NB1-ben a Budapest Honvéd

Puskás-Akadémia-FC-Budapest-Honvéd

A kispesti Bõle Lukács (j) és Luciano Slagveer, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. május 15-én. A Budapest Honvéd 2-1-re gyõzött a végül bronzérmes Puskás Akadémia vendégeként, így bennmaradt az élvonalban. MTI/Kovács Tamás

A Budapest Honvéd 2-1-re győzött vasárnap a végül bronzérmes Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, így bennmaradt az élvonalban.

A bennmaradásért küzdő Honvéd nem bízott semmit a véletlenre a találkozó elején, rögtön magához ragadta a kezdeményezést és ennek eredményeként Lukic, majd Zsótér góljával kétgólos előnyre tett szert. A folytatásban is a fővárosiak akarata érvényesült, a gyorsan hátrányba kerülő – az ezüstéremért harcoló – Puskás Akadémia sok hibával játszott, mégis szépíteni tudott a szünet előtt.

A második félidőt nagy lendülettel kezdték a hazaiak, de egyenlíteniük nem sikerült. A vendégek elsősorban a védekezéssel voltak elfoglalva, előnyüket magabiztosan őrizték. A hajrához közeledve a csereként beálló Bőle eldönthette volna a nyitott kérdéseket, de ziccerben a kapusba lőtt. A mérkőzés végéig nagy küzdelem folyt a pályán, de alacsony színvonalon, a Puskás Akadémia az egyenlítésért, a Honvéd a győzelem megőrzéséért hajtott. Utóbbi csapat járt sikerrel, így elérte célját és a következő idényben is az első osztályban szerepelhet.

MTI

Címlapkép: A kispesti Bõle Lukács (j) és Luciano Slagveer, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában játszott Puskás Akadémia FC – Budapest Honvéd mérkõzésen a felcsúti Pancho Arénában 2022. május 15-én. A Budapest Honvéd 2-1-re gyõzött a végül bronzérmes Puskás Akadémia vendégeként, így bennmaradt az élvonalban.
MTI/Kovács Tamás