Marco Rossi: A bíró nyújtotta a leggyengébb teljesítményt a mai napon

szoboszlai német eb 2024

Fotó: M4sport

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Németországtól szerdán elszenvedett kétgólós vereségtől függetlenül büszke a csapatára, de a játékvezetésre egyáltalán nem.

Ma mindent beleadtunk” – kezdte az értékelést Marco Rossi. „A szerencse nem állt mellénk ezen napon, és az ellenfelünk Németország volt. Mondhatjuk, hogy megérdemelten győztek, de az, ahogyan nyertek, eléggé tisztességtelen” – mondta a kapitány, majd elmondta a véleményét a játékvezetésről is.

„Nem szeretem a bírók tevékenységét kritizálni, de szerintem mindenki látta mi történt”

– utalt a kapitány az első gól előtti vitatott szituációra Willi Orbán és Ilkay Gündogan között.

Ilyen magas szinten egy ilyen ítélet nem megengedhető, (hiszen) van videóbíró is. A második félidőben Robert Andrich ellen hasonló szabálytalanságot vétettünk, az le lett fújva, akkor az első alkalommal miért nem volt fault?” – tette fel a költői kérdést a mester.

Nem gondolnám, hogy a németeknek kellene ilyen segítség, a bíró nyújtotta a leggyengébb teljesítményt a mai napon” – vélekedett.

A kapitány kitért artra is, hogy

nem csak emiatt szenvedett vereséget a magyar csapat, de a bírói következetesség elvárható lenne a legmagasabb szinten.

Rossi beszélt a válogatott esélyeiről is:

Amíg élek remélek. Győznünk kell, amihez kell az a szerencse, ami ma nem volt meg. Ha nem is juthatunk tovább, azt szeretném látni, hogy az utolsó pillanatig harcolunk” – zárta gondolatait a szakember.

A magyar válogatott utolsó Eb-csoportmérkőzését a skótok ellen vívja, vasárnap 21 órától. A mérkőzést az M4 Sport, az m4sport.hu, a Kossuth Rádió, a Nemzeti Sportrádió, a hirado.hu, valamint a nemzetisport.hu is élőben közvetíti.

Hirado.hu