Marco Rossi: ez a csapat már nem fél megküzdeni erősebb ellenfelekkel

marco rossi mlsz

Fotó: mlsz.hu

Marco Rossi egy újabb gyöngyszemnek nevezte a magyar labdarúgó-válogatott 1-0-s győzelmét az Eb-ezüstérmes angolok felett.

„Ez egy újabb gyöngyszem, melyet felfűzhetünk arra a láncra, amire az elmúlt években összegyűjtöttünk már néhányat” – jelentette ki az olasz szakember. „Ez egy olyan csapat, amely már nem fél megküzdeni erősebb ellenfelekkel. Én ugyan nem mérhetem magam az ellenfél edzőihez, ahogy a mi játékosainkat sem az ellenfél játékosaihoz, ennek ellenére nem félünk megmérni magunkat velük szemben. Ez a válogatott most már egy csapat, lehet nem a legjobb, de nagybetűs csapat” – tette hozzá.

Az 57 éves tréner a meccset értékelve úgy vélekedett, kiegyensúlyozott találkozó volt. Szerinte Anglia többet birtokolta a labdát, előrébb támadott le, de igazán csak az utolsó húsz percben tudott fölényben futballozni, amikor már hátrányban volt.

„Ahogy a meccs előtt is mondtam, Anglia legyőzéséhez majdnem tökéletes meccs kell. Ez nekünk ma sikerült, csupán az utolsó periódusban érződött már a fáradtság. Gulácsi nagyon jó volt, bizonyos helyzetekben szerencsénk is volt, de az eredmények nem véletlenül hullanak az ölünkbe, megdolgoztunk azért, hogy olykor a szerencse is mellénk álljon. Ez a siker az áldozatvállalás érdeme volt” – mondta Rossi, aki hozzátette, gratulál a játékosoknak ehhez a teljesítményhez.

Az olasz szakvezető  úgy fogalmazott, nagyon örül, hogy a kilátogató gyerekeknek győzelmi élményt ajándékozhattak, mert „ők jelentik a jövőt”. Szerinte sokáig szívükben marad ez az élmény. A találkozó előtt a csapatkapitány, Szalai Ádám is beszélt a társaihoz, hogy „kutyakötelességük” ennek a 30 ezer gyereknek megmutatni, mire képesek egy ilyen kiváló angol csapat ellen.

Gareth Southgate, az angolok szövetségi kapitánya sokkal csalódottabban értékelt:
„Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, a tavalyi két vb-selejtező is nehéz volt. Más is megszenvedett a magyarok kemény védekezésével. A hosszú szezon és hőség sem segített, de sokat tanulhatunk ebből a vereségből. El kell fogadni, hogy nem lehet minden meccset megnyerni.”

Az angol szakvezető egyben dicsérte a magyar csapatot, amely szerinte nagyon jól állta a sarat a letámadással szemben is. Úgy vélte, a döntetlen igazságosabb lett volna, a büntető vitatható volt, de nem volt elég helyzetük ahhoz, hogy nyerjenek.

„A magyar csapat nincs a hét-nyolc legjobb válogatott között, de nagyon nehéz futballozni ellene, ezért ha nem játszunk nagyon jól, nem tudjuk megverni” – összegzett Southgate.

A magyar válogatott három nap múlva, kedden az Európa-bajnok olaszok vendége lesz Cesenában a Nemzetek Ligája második fordulójában.
MTI/Fotó: mlsz.hu