Matthäus hisz a német feltámadásban

Lothar Matthäus

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Biztos a német labdarúgó-válogatott nyolcaddöntőbe jutásában a katari világbajnokságon Lothar Matthäus.

A 150-szeres válogatott ex-futballista a Sport Bild című napilapban vezetett blogjában írt szerdán arról, hogy szerinte ezúttal nem ismétlődik meg a négy évvel ezelőtti, oroszországi tornán látott sikertelenség, amikor a Nationalelf története során első alkalommal búcsúzott a küzdelemtől a csoportkör végén. Akkor a Koreai Köztársasággal szemben maradtak alul a németek a harmadik csoportmeccsükön, így kiestek.

A szövetségi kapitányt most Hansi Flicknek hívják és nem Joachim Löwnek, valamint vannak olyan labdarúgóink, akik négy éve ott sem voltak a csapatban. Ráadásul Costa Rica nem képvisel olyan játékerőt, mint a dél-koreaiak” – írta a 61 éves, játékosként világ- és Európa-bajnok szakember.

Matthäus szerint akár „nagyarányú” győzelmet is arathat a Nationalelf csütörtökön a közép-amerikai riválisa felett, ami szintén sokat számíthat a továbbjutás szempontjából abban az esetben, ha közben Japán megveri Spanyolországot.

Az esélyünk a nyolcaddöntőbe kerülésre sokkal nagyobb, mint annak a kockázata, hogy kiesünk” – fogalmazott a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki nem mulasztotta el megdicsérni honfitársait a spanyolokkal szemben kiharcolt 1-1-es döntetlennel kapcsolatban sem. „Jó meccset játszottak, fejlődtek és megérdemelték az egy pontot. Azok a német erények, melyeket legutóbb hiányoltunk, visszatértek” – írta Matthäus.

A német válogatott azután került nehéz helyzetbe, hogy első csoportmérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett Japántól. Flick tanítványai a Spanyolország elleni meccsen 1-0-s hátrányba kerültek, de ki tudtak egyenlíteni, így versenyben maradtak.

Az E csoport élén a négypontos spanyolok állnak, őket a Japánok követik a második helyen három ponttal, a második fordulóban az ázsiaiakat legyőző Costa Rica pedig harmadik, szintén három ponttal.

MTI