Megbüntette az UEFA a Sepsi OSK-t

Sepsi OSK

Fotó: Sepsi OSK Facebook

A Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) tízezer eurós bírságot rótt ki a Sepsi OSK labdarúgóklubra, és elrendelte a lelátó részleges lezárását a Konferencia-ligában játszandó következő mérkőzésre – közölte közösségi oldalán a klub.

A július 28-i Olimpija Ljubljana-Sepsi OSK mérkőzés megfigyelője a székelyföldi szurkolóknak azt a megszokott szurkolási formáját vélte rasszista karlendítésnek, hogy a “Szentgyörgy, Szentgyörgy” skandálás közben a szívüktől a magasba emelték a kezüket. Az UEFA előbb magyarázatot kért a gesztusra, de nem fogadta el a klub által írtakat. A tízezer eurós bírság mellett 500 helyet szabadon kell hagyni a stadionban a csütörtöki Sepsi OSK-Djurgardens IF mérkőzésen.

A klub közölte: megfellebbezi a döntést, de a részleges nézőtérlezárást nem áll módjában megváltoztatni, ezért leállítja a további jegyeladásokat, és gyermekekkel tölti be a lelátó lezárt részét. Azt is hozzátette: sajnos, volt már precedens arra, hogy egy másik csapat szurkolói az UEFA kifogásai miatt kénytelenek voltak megváltoztatni a karemelés módját, azóta a szívüktől mindkét kezüket emelik, és így mutatják, hogy mennyire szeretik a csapatukat – közölte a székelyföldi klub.

MTI