Megegyezett a Barcelona és az Atlético Griezmannról

Antoine Griezmann

Fotó: atleticodemadrid.com

Új, 2026 nyaráig szóló szerződést írt alá az Atlético Madrid labdarúgócsapatánál a világbajnok Antoine Griezmann.

A 31 éves támadó 2014-ben került a fővárosi klubhoz, melyet 2019 nyaráig erősített. Akkor az FC Barcelona 130 millió eurót fizetett érte, a francia játékos azonban a katalán fővárosban csak árnyéka volt önmagának, így kölcsönbe visszatért Madridba, az erről szóló megállapodás pedig jövő nyáron jár le hivatalosan.

A két klub közötti szerződés értelmében az Atlético 20 millió eurót fizet a Barcelonának Griezmann végleges visszatéréséért.

A támadó az idény kezdetétől többnyire félórákat játszott az eddigi mérkőzéseken, mert Diego Simeone vezetőedző nem akarta túllépni a kölcsönmegállapodás záradékában szereplő kitételt, amely szerint a madridi klub 40 millióért lett volna köteles megvenni a csatárt, amennyiben mérkőzésenként 45 percnél többet tölt a pályán.

Griezmann az általa aláírt új szerződés szerint évi 12 helyett nyolcmillió eurót keres majd tisztán. A 110-szeres válogatott futballista az Atlético színeiben 304 tétmérkőzésen 144 gólt szerzett és 59 gólpasszt adott. A madridi csapattal 2018-ban Európa-ligát nyert, 2016-ban Bajnokok Ligája-döntőt játszott.

MTI