Megvan a Liverpool új vezetőedzője

arne slot liverpool

Fotó: Fabrizio Romano X/Twitter

Egybehangzó sajtóértesülések szerint a Feyenoordot irányító holland Arne Slot lesz Klopp utódja a Liverpool vezetőedzői posztján, a két klub már meg is kezdte a tárgyalásokat.

„Úgy hallottam, jó ember és jó edző. Ha ő a megoldás, ha ő a megfelelő ember, akkor több mint boldog vagyok” – közölte Jürgen Klopp, aki szerint Slotra a „világ legjobb állása” vár a Liverpoolnál.

„A világ legjobb munkája, a világ legjobb klubja, hiszen nagyszerű a csapat és fantasztikusak az emberek” – magyarázta. Megjegyezte: úgy tűnik, Slotnak nem a csúcson kell majd átvennie az együttest, vagyis lesz még hova fejlődni.

A holland szakember 2021 óta irányítja a rotterdamiakat, tavalyi egy teljesen átalakított csapattal bajnoki címet nyert, idén pedig a holland Kupát hódították el. Stílusa nagyban hasonlít Kloppéra, csapata többnyire támadófutballt játszik.

Az angol együttest 2015 óta irányító Jürgen Klopp januárban jelentette be, hogy a szezon végén elhagyja az együttest, amellyel minden jelentősebb trófeát, többek között bajnoki címet és Bajnokok Ligáját is nyert.

MTI / M4sport