Mendilibar: azt javaslom, egyelőre mindenki csak nyugodtan őrüljön meg

Ferencvarosi-TC-Olimpiakosz

Kosztasz Fortounisz, az Olimpiakosz (b) és Eldar Civic, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntõjébe jutásért játszott Ferencvárosi TC - Olimpiakosz visszavágó mérkõzésen a Groupama Arénában 2024. február 22-én. MTI/Czeglédi Zsolt

„Ami ebben a helyzetben a különbséget jelentette, az az önbizalom, talán sikerült a játékosokba eleget csepegtetnem, mert nagy akarattal futballoztak” – mondta az Olimpiakosz múlt héten kinevezett spanyol mestere, José Luis Mendilibar, a Ferencváros – Olimpiakosz labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharc után.

Mendilibar viszont óva intette a pireuszi szurkolókat a túlzott elbizakodottságtól. „Még csak három meccs van mögöttünk, és mindenki meg van őrülve, de azt javaslom, egyelőre mindenki csak nyugodtan őrüljön meg”.

A tavaly a Sevillával éppen Budapesten Európa-liga-győztes Mendilibar arról is szót ejtett, hogy a Ferencváros kétcsatáros játéka nem zavarta meg, mert ő kifejezetten önfejű edző, aki mindig a saját stílusában küldi pályára a csapatát attól függetlenül, hogy az ellenfél négy vagy öt védővel, egy vagy két csatárral játszik.

MTI