Mendilibar mindent meg akar nyerni az Olimpiakosszal

José Luis Mendilibar

José Luis Mendilibar (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

José Luis Mendilibar azzal a céllal vette át az Olimpiakosz labdarúgócsapatának irányítását, hogy minden sorozatban diadalra vezesse, ebben csütörtökön a Ferencváros jelenti az első akadályt a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában, a 16 közé jutásért sorra kerülő párharc első felvonásán.

    „Még ha jelenleg nincs is jó helyzetben, nagy csapat az Olimpiakosz, ezért vállaltam el a feladatot. Javítani szeretnék az együttesen. A cél, hogy mindent megnyerjünk, persze ez nem lesz könnyű”

– jelentette ki a vasárnap kinevezett tréner, aki a magyar bajnok ellen debütál majd.

„Meglátásom szerint eddig hiányzott a támadó szellem a játékból, de a csapatot jó futballisták alkotják, akik küzdenek. Van potenciál az együttesben, a minőség is meghatározó volt abban, hogy elvállaltam a vezetőedzői posztot.”

Mendilibar az MTI érdeklődésére a Ferencvárosból egyetlen játékost sem akart kiemelni, de jó ellenfélnek nevezte. Szerinte

a párharc során akár a szerencse is dönthet.

Úgy vélte, nem lehet mindent előre megtervezni, sokkal inkább az a fontos, hogyan reagálnak a csapatok a váratlan helyzetekre, ezért is nem a riválissal, hanem inkább a saját tanítványaival foglalkozik.

A spanyol szakember lát hasonlóságot a tavalyi és idei kinevezése között, Sevillában ugyan kicsit később, márciusban bízták meg az irányítással, de a célok és a keret minősége is hasonló a két klubnál, akkor az andalúziai gárdát sikerült végső diadalra vezetnie az Európa-ligában.

   „Nem tudtam, hogy mindenhol győzelemmel debütáltam, de ha így van, akkor szeretném ezt folytatni”

– válaszolt egy görög újságírói kérdésre Mendilibar.

„De ez nem lesz könnyű, mert más a Fradi és más a hétvégén 4-0-ra legyőzött OFI Kréta, ezúttal több erőfeszítésre lesz szükség a győzelemhez”.

A játékosok részéről David Carmo arról beszélt, örül, hogy a szurkolók két hónap után visszatérhetnek a lelátóra, ezért nekik nem is lehet más a céljuk, minthogy mindent megtegyenek azért, hogy a drukkerek boldogan távozzanak a stadionból.

   „A direkt futballt preferálja és mindig nyerni akar. Nekem tetszik ez a mentalitás”

– jellemezte új trénerét a portugál védő.

A több mint 32 ezer néző befogadására alkalmas Karaiszkakisz Stadionban csütörtökön – közép-európai idő szerint – 18.45-kor kezdődő találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és a Kossuth Rádió. A visszavágót egy héttel később a Groupama Arénában rendezik.

MTI