Messi a leghíresebb, de nem a leggazdagabb az Inter Miamiban

Lionel Messi Inter Miami CF 

Lionel Messi / Fotó: Inter Miami CF Facebook

Lionel Messi kétségtelenül az Inter Miami leghíresebb játékosa, azonban nem ő a leggazdagabb a floridai csapatban, hanem az egyik fiatal csapattársa, Leonardo Campana.

A 36 éves argentin klasszis már minden elért a futballban, amit csak lehetett: többek között nyolc aranylabda mellett a Bajnokok Ligáját négyszer, a spanyol bajnokságot tíz alkalommal nyerte meg a Barcelona játékosaként, az argentin válogatottat 2021-ben a Copa Américát, egy évvel később pedig a világbajnokságot nyerte meg. Tavaly kötött szerződést a David Beckham vezette Inter Miami csapatával, és rögtön toronymagasan a legjobban fizetett játékos lett az amerikai labdarúgó-ligában (MLS).

Messi 2023-ban 130 millió dolláros bevétellel Cristiano Ronaldo mögött a világ második gazdagabb sportolója lett: 65 millió dollárt keresett a futballpályán, míg a másik 65 millió dollár üzleti érdekeltségeiből származott. Az argentin klasszis vagyonát nagyjából 650 millió dollárra taksálják, azaz jelenlegi árfolyamon mintegy 235 milliárd forintot keresett eddig pályafutása során, ennek ellenére nem ő az Inter Miami leggazdagabb játékosa, hanem az ecuadori Leonardo Campana. A 23 éves focista a családja miatt hatalmas vagyon birtokosa.

Campana, aki korábban a Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderersben is szerepelt, – igaz, egyetlen élvonalbeli bajnokin sem lépett pályára – 2022 januárjában igazolt kölcsönben az Inter Miamihoz, majd tavaly januárjában végleg megszerezte őt az amerikai csapat.

Messi vagyona eltörpül a milliárdos csapattárs mellett

Az ecuadori támadó a korábbi profi teniszező, Pablo Campana fia. Campana szerepelt az Atlantában megrendezett 1996-os olimpián is, 2017 és 2019 között kereskedelmi minisztere volt, majd egy ingatlanfejlesztő céget alapított, amelynek jelenleg is a vezérigazgatója. A fiatal futballista nagymamája, Isabel Noboa pedig Ecuador egyik legkiemelkedőbb üzletasszonya, aki az elmúlt években számos ingatlan-, ipari, mezőgazdasági, idegenforgalmi és kereskedelmi beruházásokat hozott létre.

Daily Mail beszámolja szerint a Campana-család nettó vagyona meghaladja az egymilliárd dollárt, ami mellett Messi pénzügyi tőkéje messze eltörpül. Leonardo emellett a legendás ecuadori futballista, Gabriel Campanának a dédunokája, aki hat bajnoki címet nyert az 1920-as években.

Az MLS magyar idő szerint csütörtök éjjel rajtol, az első mérkőzésen Messiék a Real Salt Lake csapatát fogadják.

Origo