Milyen volt a 2024-es Balaton Sound?

Balaton Sound

A forró július bekopogott hozzánk a 2024-es Balaton Sound fesztivállal, amely az év egyik legjobban várt eseménye volt. Július 3-6 között a fesztivál vendégei élvezhették ezt a csodálatos zenei kalandot a Balaton partján fekvő Zamárdi városában, ahol a legjobb kaszinók szórakozási lehetőségeivel vetekedő élmények várták őket. Az idei fesztivál látogatottsága rekordot döntött, több tízezer zenekedvelő érkezett, hogy részt vegyen a fesztiválon. Hogy mennyi vendég látogatott meg az idei fesztivált, kik léptek fel és milyen volt a hangulat, erre és más kérdésekre válaszolunk cikkünkben, amely részletesen bemutatja az esemény legemlékezetesebb pillanatait. A fesztivál nemcsak a zenei kínálatával, hanem a gasztronómiai és különféle szórakozási lehetőségeivel is kitűnt, így méltán hasonlítható a legjobb kaszinó nyújtotta prémium élményekhez, és minden látogató számára felejthetetlen maradt.

A fesztivál keletkezése és története

A Balaton Sound fesztivál első alkalommal 2007 júliusában nyitotta meg kapuit, mint az elektronikus zenei szcéna egyik kiemelkedő platformja. A rendezvény mögött a Sziget Fesztivál szervezői állnak, akik Magyarország legnagyobb kulturális fesztiválját is életre hívták, ezzel is biztosítva a Balaton Sound sikerét. Az első esemény 2007. július 12-15. között zajlott, és a nyár közepén, a Balaton partján tartott zenei programok és a lenyűgöző huszonnégy órás műsorok azonnal lenyűgözték a közönséget.

A következő évben, 2008-ban már 88 000 látogató fordult meg a fesztiválon, napi átlagban 22 000 fővel. A látogatók összesen több mint 1,6 milliárd forintot költöttek, főként belépőjegyekre, étkezésre és szállásra. A 2009-es évben a fesztiválra érkezők száma tovább nőtt, elérve a 94 000 főt. 2012-re a Balaton Sound már Magyarország második legnagyobb zenei fesztiváljává nőtte ki magát, és Európa egyik legnépszerűbb elektronikus zenei eseményévé vált. Az év különlegessége, hogy a fesztivál elnyerte a European Festivals Award „Legjobb európai közepes méretű fesztivál” díját, ami jelentős nemzetközi elismerés.

2018-ban a fesztivál headlinerei között olyan világhírű DJ-k szerepeltek, mint David Guetta, Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike és The Chainsmokers. Az év fesztiválja megdöntötte az összes korábbi látogatottsági rekordot, 165 000 résztvevővel, ami 8000-rel több, mint az előző év rekordja. Az ezt követő években a fesztivál folyamatosan növekedett, minden évben újabb rekordokat döntve a látogatók számát tekintve. A jegyek iránti hatalmas kereslet egyértelműen mutatja a fesztivál egyre növekvő népszerűségét, hiszen rendszerint még azelőtt elfogynak, hogy a hivatalos jegyértékesítők piacra dobnák őket.

2019-ben a Balaton Sound rekordlátogatottságot ért el, összesen 172 000 fesztiválozó érkezett Zamárdiba. A fellépők között olyan világhírű DJ-k és előadók szerepeltek, mint Marshmallow, Armin van Buuren, DJ Snake, Paul Kalkbrenner, Future, Hernan Cattaneo, Nervo, Timmy Trumpet, Don Diablo, Will Sparks, Sunnery James & Ryan Marciano, és Killy. Ez az év különösen emlékezetes volt a látogatók számára, hiszen a változatos zenei program és a kiváló hangulat mindenki számára felejthetetlen élményt nyújtott.

A COVID-19 világjárvány miatt a 2020-as Balaton Sound fesztivált sajnos törölni kellett. A szervezők és a rajongók egyaránt szomorúan vették tudomásul, hogy az esemény ebben az évben elmarad, ám a biztonság és az egészségmegőrzés prioritást élvezett.

A 2021-es évben a fesztivál szervezői ismét a járványhelyzet miatt döntöttek úgy, hogy elhalasztják az eseményt. A folyamatos bizonytalanság és a korlátozások miatt nem volt lehetőség a rendezvény biztonságos lebonyolítására, így a fesztivál látogatói újabb évet voltak kénytelenek várni.

A 2022-es Balaton Sound fesztivál újra visszatért, bár hivatalos látogatottsági adatokat nem közöltek. A fellépők listája azonban igen impozáns volt, olyan nevekkel, mint Martin Garrix, Lost Frequencies, Yellow Claw, Riot Ten és Becky Hill. A fesztivál újra életre keltette a Balaton partját, és a rajongók ismét élvezhették a világszínvonalú zenei produkciókat.

A 2023-as évben a Balaton Sound tovább folytatta sikersorozatát, bár pontos látogatottsági adatokat ismét nem közöltek. Az eseményen fellépett Hardwell, Armin van Buuren, Dimension, Dimitri Vegas & Like Mike, Don Diablo, Joel Corry és Vini Vici, akik mind fergeteges hangulatot teremtettek. A fesztivál látogatói ismét megtapasztalhatták a Balaton Sound egyedi varázsát, amely a legjobb elektronikus zenékkel és a csodálatos környezettel együttesen nyújtott felejthetetlen élményt.

A Balaton Sound fesztivál minden évben bizonyítja, hogy méltán tartják számon Európa legkiemelkedőbb zenei eseményei között, és folyamatosan fejlődve, alkalmazkodva a körülményekhez, továbbra is a rajongók kedvence marad.

legjobb kaszinó

Az idei Balaton Sound: hogyan is volt?

Az idei Heineken Balaton Sound fesztivál ismét fantasztikus élményekkel és rekordlátogatottsággal zárult, amelyet július 3. és 6. között tartottak Zamárdiban, a Balaton partján. A 2024-es rendezvény a világ legjobb elektronikus zenei előadóinak platformjaként vonzotta a látogatókat, és minden várakozást felülmúlt.

Az idei Heineken Balaton Sound 2024 jegyárai a következőképpen alakultak:

  • 4-napos bérlet: A teljes fesztiválra érvényes bérlet ára 105 000 forint volt.
  • Napijegyek: Az egy napra szóló jegyek ára 36 000 – 38 000 forint között mozgott naponta.
  • VIP jegyek: A VIP élmény jegyek ára körülbelül 120 000 forint volt, amely különleges kényelmi szolgáltatásokat és exkluzív hozzáféréseket biztosított

Az esemény helyszíne megújult elrendezéssel várta a látogatókat, ahol a Nagyszínpad és a B Stage egymással szemben helyezkedtek el, köztes agórával. A programok hajnali háromig tartottak, és a fesztivál neves előadók, mint Amelie Lens és James Hype fellépését kínálta. Az étel- és italárak megfizethetők maradtak, különböző árkategóriákból választhattak a résztvevők. Modern hangosítási technológiát alkalmaztak a zajszennyezés minimalizálása érdekében.

A fesztivál célja az volt, hogy a látogatók számára egyedülálló élményt nyújtson, mint egy új online casino, és a programok színes kínálatával minden korosztály számára vonzó legyen. Különböző zenei stílusokat képviselő előadók vonultak fel, ezzel biztosítva, hogy mindenki megtalálja a számára kedves programot. Az éjszakai programok mellett nappali események és szórakozási lehetőségek is rendelkezésre álltak.

A szervezők különös figyelmet fordítottak a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra, ezért több zöld kezdeményezést is bevezettek. Például a hulladék minimalizálása és a szelektív hulladékgyűjtés is része volt a fesztiválnak. Emellett a fesztivál területén több vízvételi pont is helyet kapott, hogy a látogatók könnyen hozzáférjenek az ivóvízhez és csökkentsék a műanyag palackok használatát.

A Balaton Sound 2024 szervezői arra törekedtek, hogy a fesztivál biztonságos és élvezetes legyen minden látogató számára. Ennek érdekében megerősítették a biztonsági intézkedéseket, többek között a fesztivál területén fokozott rendőri jelenlét és magánbiztonsági szolgálatok biztosították a résztvevők biztonságát. Emellett a fesztivál különböző egészségügyi szolgáltatásokat is nyújtott, hogy a látogatók szükség esetén gyorsan és hatékonyan kapjanak segítséget.

A fesztiválon a következő fellépők voltak:

Dátum Fellépők
július 3. Adam Beyer, Baugruppe90, David Löhlein, Hugel, James Hype, Kölsch, Maceo Plex, Malugi, Manuals, Miss Monique, OVLX, Purple Disco Machine stb.
július 4. Afriqua, Airica, Honeyluv, Mau P, Mind Against, Sam Feldt, Vintage Culture, Bruno, Cooky, Life Symbols stb.
július 5. Borgore, Estella Boersma, Fjaak, Henri Bergman, John Newman, Laidback Luke, Lost Frequiencies, Marshmello stb.
július 6. Ben Nicky, Cassian, Juliet Fox, Sama’ Abdulhadi, Switch disco, Timmy Trumpet és mások.

Összességében a Balaton Sound 2024 egy sokszínű és jól szervezett fesztivál volt, amely minden látogató számára emlékezetes élményt nyújtott. Az eseményre látogatók különböző zenei stílusokat élvezhettek, miközben a szervezők gondoskodtak a környezetvédelemről és a biztonságról is.