Most már a Bayern látja kárát a Lewandowski-szappanoperának

Lothar Matthäus

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Lothar Matthäus szerint a Robert Lewandowski maradása vagy távozása kapcsán kialakult ügy káros a Bayern München labdarúgóklub számára.

„Bárcsak gyorsan véget érne ez a színház. Azért is bosszantó, mert káros a csapatra és a klubra nézve is” – írta a Bild című német napilap hasábjain a 61 éves Matthäus, aki 1984 és 1988, majd 1992 és 2000 között volt a Bayern játékosa. Hozzátette, a játékosok között nyilvánvalóan beszédtéma az ügy, ezért káros a csapategységre is.

A lengyel csatár szerződése jövő nyárig szól Münchenben, ennek ellenére már többször kijelentette, hogy távozni akar.

„Az én korszakom véget ért a Bayernnél. Nem látom lehetségesnek, hogy folytassam a klubnál. A Bayern egy komoly egyesület, úgy gondolom, nem akarnak megtartani engem, én pedig nem szeretnék maradni. A legjobb megoldás az átigazolás, remélem, nem akadályoznak meg ebben” – fogalmazott május végén a 33 éves támadó, és hasonlóan nyilatkozott június elején is.

Sajtóhírek szerint az FC Barcelona 50 millió eurós ajánlatot készül tenni Lewandowskiért, és a Bayern vezetői hajlandóak lennének tárgyalni erről az összegről, de konkrét lépések még nem történtek az ügyben, ezért a futballista kedden részt vett a kötelező orvosi vizsgálatokon a német klubnál, és szerdán elkezdte a felkészülést eddigi csapatával.

MTI

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt