NB1: Meglehet a második kieső

kisvárda-szurkolók

Kisvárdai szurkolók MTI/Czeglédi Zsolt

Az Újpest bebiztosíthatja élvonalbeli tagságát, egyúttal eldőlhet a Kisvárda kiesése a labdarúgó OTP Bank Liga péntektől vasárnapig tartó 31. fordulójában.

A fővárosi csapat akkor nyugodhat meg, ha a szombati játéknapot követően nagyobb lesz az előnye a jelenlegi hat pontnál. A Kisvárda lép először pályára az éremért, illetve nemzetközi kupaszereplésért küzdő Puskás Akadémia vendégeként, és amennyiben győz, még nem eshet ki a hétvégén. Kisvárdai pontvesztés esetén viszont az esti mérkőzésen az Újpest otthon a DVTK ellen eldöntheti a bennmaradás kérdését. A két veszélyeztetett csapat formája teljesen ellentétes, mert amíg a Kisvárda – két-két győzelemmel és döntetlennel – négy kör óta veretlen, addig a lila-fehérek sorozatban négyszer kikaptak.

Ami az élcsoportot illeti, a bajnok és 14 kör óta veretlen Ferencváros a forduló vasárnapi zárómérkőzésén az ötödik Debrecent fogadja. A hajdúságiak még versenyben vannak az utolsó, éppen nemzetközi indulást jelentő negyedik pozícióért, hátrányuk egy pont a Puskás Akadémiával szemben.

A második helyen álló Paks a nemzetközi kupaindulását már az előző fordulóban bebiztosította, ha pedig legyőzi idegenben a Kecskemétet, a dobogós helyezése is biztossá válik. Korábban csak egyszer végzett az első három között, a 2010/11-es idényben ezüstérmesként zárt.

A péntek esti nyitányon a harmadik Fehérvár a hatodik MTK Budapestet látja vendégül. Előbbi az ezüstéremért küzd, utóbbi pedig még harcban van a negyedik helyért, amely európai kupaszereplést ér, mivel a május 15-i kupadöntőt a Ferencváros és a Paks vívja. A hazaiak hátránya három pont a Pakssal szemben, míg a fővárosiak ugyanennyivel vannak lemaradva a negyedik helyezettől, így mindkét csapat számára nagy a tét.

OTP Bank Liga, 31. forduló:

péntek:
Fehérvár FC-MTK Budapest 20.00
szombat:
Mezőkövesd Zsóry FC-Zalaegerszegi TE FC 13.00
Puskás Akadémia FC-Kisvárda Master Good 15.30
Újpest FC-Diósgyőri VTK 19.15
vasárnap:
Kecskeméti TE-Paksi FC 16.00
Ferencvárosi TC-Debreceni VSC 18.30

MTI