Négy klub szeretné leigazolni a Barcelona által visszautasított Memphis Depayt

memphis depay

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala

A Barcelona hajlandó elengedni Memphis Depayt, a holland már eddig is a perifériára szorult a Barcelonánál és Raphinha és Lewandowski szerződtetésével, Ousmane Dembele hosszabbításával lehet, hogy nem lesz hely számára.

Ezzel együtt rengeteg érdeklődés mutatkozott a játékos iránt, a barcelonai kalandja véget érhet mindössze egy szezon után a Camp Nouban.

Ajax

A holland bajnok az elmúlt években a válogatott legjobb játékosait vonzotta, többek között Steven Berghuist és újabban Steven Bergwijnt is. Depay lehet a következő, aki csatlakozhat, hiszen már volt sikeres időszaka az Eredivisie-ben, amikor pályafutása elején ott játszott a PSV-nél. A váltás lehetséges, hiszen az Ajax is keres egy csatárt, de a magas költségek miatt nehézségekbe ütközhet, hiszen az Ajax már eddig is sokat költött a nyáron.

Tottenham

A Tottenham az elmúlt szezon vége óta fenntartja érdeklődését Depay iránt, Antonio Conte pedig szeretné bővíteni a csapat mélységét. Azonban már leigazolták Richarlisont az Evertontól nagy összegért, és Depay nem biztos, hogy idén a prioritási listájuk élén szerepel. A lilafehérek a pálya más területein is szeretnének javítani, és mivel Harry Kane, Son Heung-min, Lucas, Richarlison és Dejan Kulusevski már ott van, a játékidő korlátozott lehet.

Juventus

A Bianconeri okos választás lehet Depay számára, hiszen Torinóban valószínűleg sok játékidőt kap majd, és a Barcelona már most jó kapcsolatot ápol az olasz rekordbajnokkal. Depay remek támaszt nyújtana Dusan Vlahovicnak, Federico Chiesának és Angel Di Maríának, így érdemes lenne szerződtetni. A szezon korábbi szakaszában arról számoltak be, hogy Massimiliano Allegri érdeklődött a játékos kölcsönadása iránt, és ez az érdeklődés újra fellángolhat.

Roma

Egy másik Serie A-s opció, a Roma is szóba jöhet, mivel a Roma is szeretné bővíteni a támadói állományát a nyáron. Problémát jelenthet, hogy Jose Mourinho volt az, aki eladta Depayt a Manchester Unitedtől, és nem biztos, hogy a menedzser részéről nagy érdeklődés mutatkozik. Depay azonban bátorítást meríthet abból a tényből, hogy olyan játékosok, mint Juan Mata, Chris Smalling és Henrikh Mkhitaryan, a múltban mind helyre tudták hozni a kapcsolatukat a menedzserrel.

Forrás: footballtransfers.com

Fotó: Barcelona FC Facebook oldala