Nkunku lett a Bundesliga-idény legjobb labdarúgója

Christopher Nkunku

Fabrizio Romano Facebook oldala

A német újságírók szavazatai alapján is Christopher Nkunku, az RB Leipzig francia támadója volt a legutóbbi német Bundesliga-idény legjobb labdarúgója.

A Kicker sportlap által 1960-ban életre hívott szavazáson ezúttal több mint hétszáz újságíró voksolt, és a vasárnapi tájékoztatás alapján Nkunku 134 ponttal végzett az élen. A csatár hat ponttal előzte meg a lengyel Robert Lewandowskit, aki az előző két szavazáson a legjobbnak bizonyult, és a nyáron hagyta el a Bayern Münchent, majd lett a Barcelona játékosa. A harmadik helyezett Kevin Trapp lett, az Európa-ligában győztes Eintracht Frankfurt kapusa.

Az edzőknél a magyar válogatott támadót, Sallai Rolandot is foglalkoztató SC Freiburg szakvezetője, Christian Streich, a nőknél a Bayern München játékosa, Lea Schüller végzett elsőként.

Nkunkut májusban a liga is a szezon legjobbjának választotta, arról a díjról a szurkolók, a Bundesliga-csapatok kapitányai, valamint a futballszakírók döntöttek, a drukkerek voksai a végső eredmény 40 százalékát tették ki, utóbbi kettőé pedig 30-30 százalékot jelentett.

Nkunku a bajnokságban húsz góllal és 15 gólpasszal segítette a lipcsei csapatot.

MTI