Pochettino befejezte a Chelsea-nél

Mauricio Pochettino chelsea

Fotó: Chelsea Football Club Facebook

Az FC Chelsea megerősítette, hogy a klub és Mauricio Pochettino kölcsönösen megegyeztek abban, hogy elválnak útjaik.

Laurence Stewart és Paul Winstanley sportigazgatók így nyilatkoztak:

„A Chelsea-nél mindenki nevében szeretnénk köszönetet mondani Mauriciónak az ebben a szezonban nyújtott szolgálataiért. Bármikor szívesen látjuk őt újra a Stamford Bridge-en, és minden jót kívánunk neki a további edzői pályafutásához”.

Mauricio Pochettino így nyilatkozott:

„Köszönöm a Chelsea tulajdonosi csoportjának és a sportigazgatóságnak a lehetőséget, hogy részese lehetek ennek a futballklubnak a történelmének. A klub most már jó helyzetben van ahhoz, hogy az elkövetkező években tovább lépjen előre a Premier League-ben és Európában”.

Jesus Perez, Miguel d’Agostino, Toni Jimenez és Sebastiano Pochettino Mauricióval együtt távozott a klubtól.

A klub nem nyilatkozik tovább, amíg nem nevezik ki az új vezetőedzőt – jelentette be a klub a honlapján.

A Chelsea már a negyedik klub

A Chelsea a hatodik helyen végzett a Premier League mostani idényében (18 győzelem, 9 döntetlen, 11 vereség), ezzel kiharcolta a szereplés lehetőségét a Konferencialigában, de ha a Manchester City nyeri meg az FA-kupát, akkor a londoni csapat az Európa-ligában indulhat.

Pochettino tavaly nyáron két évre szóló szerződést írt alá a Chelsea-vel, amelynek vezetői BL-szereplésben reménykedtek.

A Chelsea már a negyedik PL-klub, amelyik megválik menedzserétől a bajnokság befejeztével: Jürgen Klopp önszántából távozott a Liverpooltól – már az utódja is megvan Arne Slot személyében –, David Moyes (West Ham) szerződése lejárt, míg Roberto De Zerbi és a Brighton közös megegyezéssel fejezte be a közös munkát- írja az M4sport.

Megdöbbentő dolgokat meséltek a játékosok

Primitív edzések, túlterhelt játékosok, buta edző. Így nyilatkoztak – természetesen névtelenül – a Chelsea focistái egykori edzőjükről, Mauricio Pochettinoról, akit a minap rúgtak ki a londoni klubtól. Ha mindaz igaz, amit a nevüket nem vállaló játékosok elmeséltek, akkor a tréner tényleg alkalmatlan feladatai ellátására – írja az Origo.