Pochettinó lehet az Athletic Bilbao új edzője

Mauricio Pochettino

Forrás: PSG - Paris Saint-Germain hivatalos Facebook oldala

A Marca szerint a baszk klub következő elnöki posztjára pályázó Ricardo Barkala Pochettinót szeretné kinevezni edzőnek, Ramon Planest pedig – aki korábban a Barcelonánál dolgozott – sportigazgatónak.

A Paris Saint-Germain és Pochettino kölcsönösen megegyeztek a szerződés felbontásáról, és most a kártérítésről tárgyalnak. Amint erről megegyeznek, bejelentik a távozását – a feltételezések szerint több mint 10 millió euróba kerül majd a francia klubnak.

Az Athletic nemrég vált meg Marcelinótól, és olyan edzőt keresnek, aki a következő szintre tudja vinni őket. Az idei szezonban a nyolcadik helyen végeztek a La Ligában, négy ponttal lemaradva a Villarreal mögött, és az Európa-konferencia-ligába jutottak.

Pochettino pedig egy rendkívül tapasztalt edző. Az argentin első állomáshelye a La Ligában az Espanyolnál volt, ahol három évet töltött, mielőtt 2013-ban a Southamptonhoz került.

Egy évvel később csatlakozott a Tottenham Hotspurhöz, amelyet 2019-ben a Bajnokok Ligája döntőjébe vezetett, csakhogy nem sokkal később menesztették a posztjáról.

Forrás: football-espana.net