Pórul járt Gazdag Dániel Amerikában

mvp mls

A 2022-es MVP szűkített listája

Érthetetlen módon Gazdag Dániel, a Philadelphia Union középpályása, illetve Sallói Dániel, a Sporting Kansas City szélsője sem került be az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) legértékesebb játékosának járó különdíjra jelöltek szűkített listájára.

Különösképpen előbbi hiányzása hatalmas meglepetés, ugyanis a korábbi kispesti futballista 22 találattal a második helyen végzett a góllövőlistán, emellett pedig volt 10 gólpassza is, mindkét mutatóban csak a Nashville FC-t erősítő német Hany Mukhtar előzte meg, ő bekerült az öt legjobb közé.

A közösségi médiában a szurkolók jelezték, értetlenül állnak az MLS döntése mellett. A Philadelphia Union a hivatalos Twitter-oldalán a „Legyen értelme” kiírás mellé Gazdag remek statisztikai mutatóit tette ki, és az MVPsnub hashtaget használta, utalva ezzel arra, hogy a 17-szeres válogatott játékost megfosztották a lehetőségtől, hogy a liga legjobbja lehessen.

A Landon Donovanről elnevezett díjért Mukhtar mellett az argentin Sebastián Driussi (Austin FC), a kolumbiai Cristian Arango (Los Angeles FC), a mexikói Javier Hernandez (LA Galaxy), valamint Gazdag csapattársa, az Union kapusa, Andre Blake van még versenyben.

MTI