Ricardo Moniz a Zalaegerszeg vezetőedzője

Ricardo Moniz

MTI

A Ferencváros korábbi trénere, a holland Ricardo Moniz lett a Zalaegerszeg élvonalbeli labdarúgócsapatának vezetőedzője.

„Ricardo Moniztól azt várjuk, hogy eredményes, közönségszórakoztató futballt játszó csapatot alakítson ki. Az a célunk, hogy az ő vezetése mellett odaérjünk az első öt pozíció egyikébe”

– nyilatkozta a ZTE FC honlapján Végh Gábor klubtulajdonos.

Az 57 éves tréner dolgozott a Grasshoppers, a PSV Eindhoven, a Tottenham Hotspur és a Hamburger SV együttesénél is. Vezetőedzőként az első nagy sikerét 2012-ben aratta, amikor osztrák bajnok, majd kupagyőztes lett a Red Bull Salzburggal. Még ugyanabban az évben a Ferencváros edzőjévé nevezték ki és az idény végén Ligakupa-győzelmet ünnepelhetett a zöld-fehérekkel. Közel másfél év után távozott, majd megfordult Lengyelországban, Németországban, Angliában, Hollandiában, Dániában és Szlovákiában is. Legutóbb a német Hamburger SV ifjúsági csapatánál tevékenykedett egyéni edzőként.

Az előző idényben március 25-ig Waltner Róbert volt a Zalaegerszeg vezetőedzője. Lemondásakor a csapat a negyedik helyen állt, majd Molnár Balázs irányításával a nyolcadik pozícióba csúszott vissza.

Forrás és fotó: MTI