Robinho megkezdi kilencéves börtönbüntetésének letöltését

Robson de Souza Robinho

Robson de Souza "Robinho" / Fotó: Marca in English Facebook

Előzetes letartóztatását követően megkezdi kilencéves börtönbüntetésének letöltését a százszoros brazil válogatott labdarúgó, Robinho, akit egy 2013-ban Milánóban elkövetett csoportos nemi erőszak miatt ítéltek el.

Sajtóinformációk szerint a negyvenéves játékos santosi, tengerparti házánál helyi idő szerint csütörtök este szállt be egy rendőrautóba. A brazil legfelsőbb bíróság szerdán döntött úgy, hogy az ex-csatárnak odahaza kell börtönbe vonulnia, hazájában kell letöltenie a börtönéveket.

Robinhóra 2017-ben szabta ki egy olasz bíróság a büntetést. A vád szerint az akkor az AC Milanban futballozó csatár és barátja, Ricardo Falco, illetve további négy társuk megerőszakolt egy 23 éves nőt egy diszkóban. Falco szintén kilenc év börtönt kapott, a társaikat azonban nem találta meg a rendőrség.

Brazíliának nincs kiadatási egyezménye Olaszországgal, ezért kell Robinhónak otthon börtönbe vonulnia. Az ügy sokáig húzódott, az ítélet megszületése után a játékos ügyvédje jelezte, hogy fellebbeznek, illetve mindent megtesznek azért, hogy a procedúra lezárultáig Robinho szabadlábon maradhasson. A Legfelsőbb Bíróság szerdán utasította el a büntetés felfüggesztésére vonatkozó beadványt.

A Copa America-győztes futballista, aki megfordult a Real Madridban és a Manchester Cityben is, 2020 októberében visszatért első profi csapatához, a Santoshoz, de a bírósági ítélet miatt szurkolók és támogatók tiltakoztak a szerepeltetése ellen, így hat nap után szerződést bontottak vele. A támadót korábban is megvádolták nemi erőszakkal, amikor Manchesterben játszott, de 2009-ben felmentették.

MTI